IZLOŽBA NUMIZMATIČARA DMITRA BODLOVIĆA U KLUBU PENZIONERA

U Klubu Opštinskog udruženja penzionera u Lajkovcu je ovog vikenda upriličena dvodnevna izložba starog novca iz privatne kolekcije numizmatičara Dmitra Bodlovića.

Izložbena postavka lajkovačkog numizmatičara sadrži stare papirne novčanice i kovanice kroz vreme iz preko 80 zemalja sveta, uključujući Srbiju i bivše jugoslovenske republike.

Bodlović, koji je danas penzioner, pored numizmatike je i pasionirani filatelista, a nažalost značajan deo njegove kolekcije oštećen je u poplavi 2014. .godine.

Numizmatikom i filatelijom Bodlović se pasionirano bavi preko pola veka, zapravo od svojih srednjoškolskih dana.

Uzožba u Klubu penzionera je njegova prva izložba i prvo predstavljanje javnosti.

Bodlović kaže, da mu je prvenstvena ideja bila, da se upravo u Klubu penzionera organizuje jedna aktivnost koja skreće pažnju na neobične ljude u ovoj sredini koji su po nečemu specifični, a u ovom slučaju su u pitanju ozbiljni hobiji, dodajući i da njegova kolekcija ima svoju vrednost.

S obzirom na činjenicu da je aktuelni član Opštinskog veća opštine Lajkovac, a PUPS ima i jednog odbornika u lokalnom parlamentu, trenutno nije u rukovodstvu Opštinskog udruženju penzionera, ali Bodlović ističe da mu je stalo da udruženje ima aktivnosti koje će obogatiti život generacije trećeg doba i svih sugrađana.

Related posts

Leave a Comment