EKIPA LAJKOVCA POBEDNIK DRUGIH SEOSKIH IGARA  

Nakon prošlogodišnjeg uspešnog premijernog starta, Seoske igre Sportskog saveza Srbije u organizaciji Sportskog saveza opštine Lajkovac, održane su danas po drugi put u Jabučju, selu prošlogodišnjeg pobednika.

Takmičile su se četiri ekipe, a pobednik je ekipa Lajkovca, što znači da će Lajkovac naredne godine biti domaćin trećih Seoskih igara u opštini Lajkovac.

Drugo mesto osvojila je ekipa domaćina – dakle ekipa Jabučja, treće mesto osvojila je ekipa Bogovađe i ekipa Ćelija je po osvojenim bodovima u 11 sportskih disciplina četvrta.

Ovo je 6. sezona Seoskih igara u kojoj učestvuje veliki broj opština, u kojoj se po drugi put pridružila i opština Lajkovac. Ovogodišnja 6. sezona Seoskih igara traje do prvog vikenda septembra kada je regionalno finale.

Pobednik Republičkog finala Seoskih igara dobija izgradnju terena.

U ime organizatora, predsednik SSOL Marko Mirković kaže, da su veliki odziv takmičara i gledalaca razlog je da SSOL bude prezadovoljan manifestacijom.

“Takmičari su se nadmetati u 11 disciplina, od kojih su neke neopravdano zaboravljene. Vraćanje sportskog duha, zdravog rivaliteta i očuvanja tradicije bio je glavni zadatak svih učesnika, podsetio je Mirković.

Selo Jabučje i Sportski centar “Car” bili su sjajni domaćini takmičarskim ekipama, a SSOL se i ovoga puta pokazao kao odličan organizator.

U današnjem takmičenju su učestvovale četiri ekipe, sa oko 80 takmičara.

Organizacija je bila odlična, sve propozicije ispoštovane, a sve je proteklo u sjajnoj atmosferu, u fer takmičenju i lepom druženju.

Svi su prepuni lepih utisaka i očekuju da naredne godine takmičenje bude još masovnije.

Seoske Igre su festival tradicije, promocija pravih vrednosti i fer pleja u 11 disciplina, od fudbala i odbojke do bacanja kamena s ramena, obaranja ruku i trke u džakovima.

Manifestacije će zasigurno bitno doptineti omasovljenju sporta, razvoju rekreativnog sporta i ženskog sporta, a prvenstveno oživljavanju društvenog i sportskog života u selima.

Related posts

Leave a Comment