DRUGE SEOSKE SPORTSKE IGRE U OPŠTINI LAJKOVAC U JABUČJU 29. JUNA  

Seoske sportske igre u organizaciji Sportskog saveza opštine Lajkovac po drugi put na teritoriji opštine Lajkovac održaće se 29. juna u Jabučju, selu prošlogodišnjeg pobednika.

Foto: pobednička ekipa premijernih Seoskih sportskih igara u opštini Lajkovac

I prve Seoske igre održane su u Jabučju, a sa osvojenih 40 bodova u 11 sportskih disciplina pobednik je bila ekipa domaćina, tako da će selo Jabučje i Sportski centar “Car” i ove godine ugostiti takmičarske ekipe.

Za učešće na Seoskim sportskim igrama koje će se održati na terenu OFK jabučje, odnosno Sportskog centra “Car”, priliku imaju svi rekreativni sportisti iz svih mesnih zajednica sa područja opštine Lajkovac.

Vraćanje sportskog duha, zdravog rivaliteta i očuvanja tradicije biće i ovoga puta glavni zadatak svih učesnika, poručuje je u ime organizatora Marko Mirković, predsednik Sportskog saveza opštine Lajkovac:

“Seoske sportske igre drugu godinu za redom održaće se u Jabučju. Naime, 29. juna SSOL u saradnji sa SSS organizovaće ponovo ovu popularnu sportsku manifestaciju. Za mesto održavanja određeno je selo prošlogodišnjeg pobednika, što će i u narednom periodu biti pravilo.

Ovom prilikom pozivamo sve rekreativne sportiste opštine Lajkovac da uzmu učešće u ovom sportskom događaju i navedenog dana se oprobaju u svim po malo i zaboravljenim disciplinama. Seoske Igre su festival tradicije, promocija pravih vrednosti i fer pleja u 11 disciplina, od fudbala i odbojke do bacanja kamena s ramena, obaranja ruku i trke u džakovima.

Utisci sa prvoorganizovanog turnira daju opravdana očekivanja da će ove godine takmičenje biti još masovnije i kvalitetnije, a da će Jabučje ponovo biti dobar domaćin svim zainteresovanima.”

Ekipe učesnika treba da broje po 20 članova. Svaka ekipa u svom sastavu mora imati pet žena, u cilju pospešenja razvoja ženskog sporta i rodne ravnopravnosti. Donja starosna granica za učešče u takmičenju je 15 godina, dok gornje starosne granice nema. Pre takmičenja biće obavljen lekarski pregled svih učesnika, a obezbeđeni su i si drugi preventivni uslovi. Takmičari će se nadmetati u 11 disciplina, od kojih su neke neopravdano zaboravljene.

Ovo je šesta sezona Seoskih igara Sportskog saveza Srbije. Sportski savez Srbije se trudi da kontinuirano doprinosi omasovljenju sporta, kao i približavanju sporta svakom čoveku, ženi i detetu u Srbiji. Tako su 2019. godine pokrenute Seoske igre Sportskog saveza Srbije – takmičenje u kome učestvuju i muškarci i žene, i mladi i stari i to rekreativci. Počelo se sa 5 opština 2019, da bi prethodnih godina ova manifestacija animirala i do 40 opština, među njima i pštinu Lajkovac koja se pošle godine priključila.

Seoske sportske igre su još jedna u nizu lepih novina koju je uveo Sportski savez opštine Lajkovac u ovom sastavu.

Atmosfera je prošle godine u Jabučju bila sjajna, a selo domaćin na visini zadatka.

Manifestacije će zasigurno bitno doprineti omasovljenju sporta, razvoju rekreativnog sporta i ženskog sporta, a prvenstveno oživljavanju društvenog i sportskog života u selima.

Related posts

Leave a Comment