POBEDOM U VALJEVU ŽELEZNIČAR ZAVRŠIO PRVENSTVO

U poslednjem kolu plej-ofa Kolubarsko-mačvanske zone, u meču u kojem se igralo samo za prestiž, Železničar je i treći put ovog proleća pobedio valjevski Radnički. Utakmicu su obeležila čak četiri gola u prvih 15 minuta, a konačan rezultat je bio 3:2 za Železničar. Na oproštaju sa Kolubarsko-mačvanskom zonom Lajkovčani su zauzeli peto mesto, odnosno sa istim brojem bodova podelili četvrto mesto sa Drinom, koja ima bolji gol količnik. Novi srpskoligaš je Lipolist.

U lepoj atmosferi na stadionu Peti puk u Valjevu oba tima su igrala rasterećeno, što je donelo dobru utakmicu sa puno golova – svi u prvom poluvremenu. Već u 3. minutu Janković je obradovao domaće navijače, da bi u 11. izjednačio Milan Pavlović. Nisu čestito stigli ni da proslave pogodak fudbaleri Železničara kada je u sledećem napadu Radnički povisio na 2:1, golom mladog Damnjanovića. Već u 15. minutu je na 2:2 izjednačio Nikola Spasojević, a konačnih 3:2 i tri boda za „dizelku“ doneo je Darko Savić u 33. minutu.

Po tradiciji, šef stručnog štaba Aleksandar Pakić prokomentarisao je utakmicu: „Današnja utakmica je odigrana u izuzetno prijateljskoj atmosferi i kao takva je iznedrila mnogo lepih poteza i pogodaka. Na kraju smo slavili, može se reći sasvim zasluženo, jer smo nakon stečenog vođstva kontrolisali utakmicu do kraja i nismo dozvolili veće prilike protivniku.“

Završetak prvenstva je prilika da se rezimira sezona: „Prvenstvo smo na kraju završili na četvrtom mestu, što je ogroman uspeh za klub, s obzirom da je bio na pretposlednjem mestu na polusezoni, kada smo došli ja i Peđa Latković, kao pomoćni trener. Uložili smo ogromne napore zajedno sa ekipom, ovo je jedna od najtežih, ako ne i najteža polusezona u mojoj trenerskoj karijeri. Ovom prilikom čestitam momcima na sjajnom odnosu koji je i doveo do ovog rezultata. Uložili su nadljudske napore i praktično sa 12-13 igrača i tri kadeta izneli smo kompletan drugi deo sezone. Hteo bih da se zahvalim i upravi kluba koje je bila tu uz igrače i ispoštovala sve dogovore. Nadam se da će klub sledeće godine napasti plasman u viši rang, jer mu je tamo mesto i po uslovima i po tradiciji.“

Treba dodati i ono što je Saša Pakić isticao u ranijim prilikama, a to je da je većina fudbalera u sastavu Železničara ponikla u Lajkovcu, što je vrlo retka situacija u drugim klubovima. I da podsetimo da najstariji lajkovački fudbalski klub od jeseni pratimo u Zoni Drina, kojoj su pridodati i klubovi iz Zlatiborskog okruga, tako da će biti jača od Kolubarsko-mačvanske zone. U istom rangu biće i ostali klubovi iz plej-ofa, osim Lipolista koji se plasirao u Srpsku ligu Zapad.

Rezultati 5. kola plej-ofa: Radnički-Železničar 2:3, Osečina–Borac 1:3 i Drina- Lipolist 0:2.

Tabela 1-6: Lipolist 54, Borac 50, Radnički 44, Drina 39, Železničar 39, Osečina 36.

Rezultati 5. kola plej-auta: Ribnica – Cer 3:1, Mačva 1929 – Rađevac 3:4, Hajduk Stanko – Divci 5:5.

Tabela: Rađevac 40, Divci 39, Ribnica 39, Mačva 33, Hajduk Stanko 21 i Cer 18 bodova.

Related posts

Leave a Comment