HUMANITARNI BAZAR ZA LANU OSNOVACA U BOGOVAĐI POVODOM DANA ŠKOLE

Osnovci u Bogovađi obeležili su Dan škole prigodnom priredbom, dodelom nagrada najboljima i humanitarnim bazarom u cilju prikupljanja sredstava za pomoć u lečenju učenici Lani Nedeljković iz Lajkovca. Na humanitarnom bazaru za Lanu prikupljeno je preko sto hiljada dinara.

“Ostanite takvi, svet je lepše mesto sa vama!”- rekla je ovim povodom direktorka škole Biljana Žujović.

U realizaciji svečane priredbe povodom Dana škole u Izdvojenom odeljenju lajkovačke Osnovne škole “Mile Dubljević” u Bogovađi učestvovali su zajedno učenici Izdvojenih odeljenja Bogovađa i Vračević.

Svečanosti su prisustvovali brojni gosti, roditelji, bivši učenici, bivši radnici, meštani, pripadnici Vojske Srbije i prijatelji škole.

Posebna pažnja posvećena je organizaciji humanitarnog bazara za Lanu.

Evidentno je da su se realizatori bazara svojski potrudili.

Dan škole je obeležen kulturno-umetničkim programom u organizaciji učiteljica Gordane Pejčić i Marije Jovanović i nastavnica srpskog jezika Sanje Todorović, odnosno muzičke kulture Danijele Šalipur.

Svi učenici IO Bogovađa su uzeli učešće u programu.

Nagrađeni su i pohvaljeni oni sa izuzetnim postignućima na takmičenjima od atletike, preko srpskog jezika i smotri recitatora do biologije i istorije gde su zabeležena tri plasmana na republička takmičenja. Zanimljiv je podatak da se od pet učenika osmog razreda dva učenika, Natalija Kostić i Viktor Savić, plasiralo na republičko takmičenje iz biologije, što je verovatno jedinstven slučaj da 40% učenika jednog odeljenja ima plasman na republičko takmičenje.

Posebno treba istaći postignuća Natalije Kostić, verovatno jednog od najboljih učenika u 182 godine dugoj istoriji škole bogovađske.

Pored pomenutih učenika nagrađeni su i Nemanja Petrović, Anastasija Stojanović, Tijana Pavlović i Lena Tanasković za uspehe na okružnom takmičenju.

Škola u Bogovađi je osobena po mnogo čemu. Za podvige njenih učenika i nastavnika čulo se nadaleko, a nisu izostale ni nagrade i priznanja. I uvek iznova priređuju nova prijatna iznenađena, dajući primer drugima.

Related posts

Leave a Comment