RATKO PAVLIČEVIĆ NOVI TRENER OK ŽELEZNIČAR

Nakon četiri sezone, uprava Odbojkaškog kluba Železničar završila je saradnju sa Brankom Kovačevićem, koga će u sezoni 2024/25 na mestu šefa stručnog štaba zameniti Ratko Pavličević. Ovu vest potvrdila je Ivana Lazarevac Bogdanović, sportski direktor lajkovačkog superligaša.

„Banetu Kovačeviću je istekao ugovor, proveo je četiri godine u Lajkovcu, obostrano smo osetili da je vreme za promene. Za te četiri lepe godine dva velika talenta izašla su iz Brankove škole: Aleksandra Uzelac i Vanja Ivanović. Imamo skoro ceo novi stručni štab, a za sada i dve nove odbojkašice: korektora Teodoru Isailović iz Inđije i dizača Milicu Jovanović iz Crvene zvezde“, rekla je Ivana Lazarević Bogdanović.

Pedesetosmogodišnji stručnjak Ratko Pavličević ima bogatu trenersku karijeru u zemlji i inostranstvu. Njegovo ime se prvenstveno vezuje za Crvenu zvezdu, u kojoj je sa pauzama proveo 11 godina i osvojio više trofeja u prvenstvu i kupu. Poslednji put je na klupi Zvezde bio u takmičarskoj 2022/23. godini. Pre toga je čitavu deceniju proveo u inostranstvu i to u muškoj odbojci, a bio je i selektor reprezentacije Severne Makedonije.

Za to vreme vodio je Al Hilal iz Saudijske Arabije, kiparski Pafos, dve sezone grčki Foinikas, tri godine Amrisvil i jednu sezonu Šenou iz Švajcarske“.

Foto – Izvor: Chênois volleyball Geneve

Related posts

Leave a Comment