POLJOPRIVREDNICI ORGANIZOVANO POSETILI NOVOSADSKI SAJAM  

Opština Lajkovac je i ove godine organizovala tradicionalnu posetu poljoprivrednika Međunarodnom Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu.

Novosadski sajam koji se održava od 18. do 23. maja, posetilo je danas organizovano 70 lajkovačkih poljoprivrednika, zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave i resornog odeljenja Opštinske uprave opštine Lajkovac.

Sredstva za organizovanu posetu sajmu opredeljena su iz opštinskog agrarnog budžeta. Svim lajkovačkim poljoprivrednicima, koji su organizovano posetili sajam, pored prevoza bile su obezbeđene i ulaznice.

Nakon višegodišnje pauze, učesnik ovogodišnjeg sajma je ponovo višedecenijski favorit Centar za poljoprivredu Lajkovac.

Upravo danas, Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Martinović posetio je novosadski Međunarodni sajam poljoprivrede i naglasio da je ovo jedna od naših najznačajnijih privrednih manifestacija, ali i “slika srpske poljoprivrede”, čemu su prisustvovali i lajkovački poljoprivrednici.

Sajam u Novom Sadu najveća je i najznačajnija smotra agrara u ovom delu Evrope. Okuplja sve značajne aktere agrobiznisa i predstavnike privrednih grana koje se naslanjaju na poljoprivredu, iz Srbije i sveta.

Tema ovogodišnjeg Sajma – „Zelena poljoprivreda“ – posebno je aktuelna, i naglašava značaj održive poljoprivredne prakse.

Na Novosadskom sajmu istovremeno se prezentuju najnovija tehnička i tehnološka dostignuća u agraru, primena nauke u poljoprivredi, izložbe organske hrane, kao i one sa oznakama geografskog porekla, bogatstvo domaćeg genofonda, najsavremenija poljoprivredna mehanizacija, proizvodi i usluge iz najudaljenijih krajeva sveta. Okuplja najznačajnije kompanije u agroindustriji, poljoprivrednoj proizvodnji, mehanizaciji, kao i najbolje u stočarstvu.

Nezaobilazno je mesto za poljoprivrednike i profesionalnu publiku kojoj je poljoprivreda fokus interesovanja. Postao je zaštitni znak Novosadskog sajma, najstarije sajamske kuće u Srbiji, ali i Novog Sada, kao i prestižno mesto za prezentaciju i razvoj agrobiznisa.

Zbog svega toga, organizovana poseta ovoj značajnoj manifestaciji višestruko je korisna, složili su se lajkovački poljoprivrednici.

Najvažniji agro-biznis događaj regiona u 2024. godini, 91. međunarodni poljoprivredni sajam, biće za dan kraći nego ranije, a trajaće do četvrtka, 23. maja na otvorenom i zatvorenom prostoru Novosadskog sajma i u Kongresnom centru “Master“.

Related posts

Leave a Comment