DAN OTVORENIH VRATA U LAJKOVAČKOJ SREDNJOJ ŠKOLI

Danas je u Srednjoj školi “17. Seprembar” u Lajkovcuje održan Dan otvorenih vrata, namenjen učenicima osmog razreda, odnosno budućim srednjoškolcima.

Tom prilikom učenicima su predstavljena četiri obrazovna profila: elektrotehničar računara, tehničar mehatronike, ekonomski tehničar i bravar – zavarivač.

“Tokom posete našoj školi učenici su imali prilike i da obiđu školske prostorije, upoznaju se sa nastavnim sredstvima, predmetnim nastavnicima, kao i sa sadašnjim učenicima, koji su bili radi da iznesu svoja iskustva i utiske iz dosadašnjeg školovanja. Budući srednjoškolci su obišli sve kabinete specijalno opremljene za praktičnu nastavu i bili u prilici da postave pitanja nastavnicima svih stručnih profila. Škola je najlepša kad je puna đaka, a danas je baš tako bilo i u našoj školi. Posebno iznenađenje bila je i poseta više grupa dece iz vrtića “Leptirić”.

Plaćena praksa, plaćen prevoz učenika, lako do prvog posla posebno putem dualnog obrazovanja, moderna nastavna sredstva u kompletno rekonstruisanoj školi sa  najsavremenije opremljenim kabinetima, svakako su dovoljni razlozi za srednjoškolsko obrazovanje baš u Lajkovcu”, rekla je direktorka škole Kosana Grčić.  

U Srednjoj školi “17. septembar” Lajkovac u školskoj 2024/25. godini biće upisano 112 novih učenika.

Related posts

Leave a Comment