KONTROLA PREKORAČENJA BRZINE UZ AKCIJU “Speed Marathon”  

U periodu od 25. aprila do 1. maja, pripadnici Saobraćajne policije sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

Saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije (“presretačima”), dok će na autoputevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

“Napominjemo da će u sklopu ove akcije, koja se realizuje u saradnji sa organizacijom ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), u sredu, 01. maja, u vremenu od 00 do 24 časa, realizovati akcija “Speed Marathon”, tokom koje će na najvažnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno u trajanju od 24 časa”, navodi se u sopštenju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane da daju doprinos efikasnijem sprovođenju akcije i podizanju bezbednosti saobraćaja tako što će predložiti deonice puteva na kojima će pripadnici saobraćajne policije kontrolisati brzinu. Predlozi treba da sadrže preciznu lokaciju, odnosno putni pravac i mogu se odnositi na puteve van naselja i u naselju.

Predloge je potrebno slati na e-mail adresu Uprave saobraćajne policije usp@mup.gov.rs najkasnije do srede, 24. aprila.

Related posts

Leave a Comment