ADA KOSTADINOVIĆ SA KADETKINJAMA IDE NA EVROPSKO PRVENSTVO

Na nedavno završenom kvalifikacionom turniru održanom u Vrnjačkoj Banji, ženska odbojkaška kadetska reprezentacija Srbije (do 18 godina, 2007. i mlađe) izborila je učešće na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu. U sastavu je bila i članica OK Železničar, talentovana Lajkovčanka Adriana Ada Kostadinović, što je još jedna popularizacija i afirmacija odbojke u Lajkovcu.

Podsećamo da je Adriana prošla i pionirsku selekciju Srbije, da bi u skladu sa godištem bila prebačena u kadetsku reprezentaciju, s tim što je ona 2008. godište.

Srbija je zauzela drugo mesto na turniru B grupe II runde kvalifikacija za XVI EP 2024. u Vrnjačkoj Banji i plasman je obezbedila kao jedna od četiri najbolje drugoplasirane selekcije. Naše kadetkinje su pobedile Severnu Makedoniju sa 3:0 i Češku sa 3:2, da bi u odlučujućem meču za prvu poziciju, posle velike borbe, bile poražene od Holandije sa 3:2, po setovima 25:21, 19:25, 24:26, 25:18 i 15:6.

Kadetkinje Srbije će 12. put uzastopno igrati na prvenstvu Evrope, a do sada su osvojile 6 medalja, po 3 srebrne i bronzane.

XVI EP 2024. u konkurenciji kadetkinja odigraće se u Blažu, u Rumuniji i Heraklionu na Kritu, u Grčkoj od 1. do 13. jula 2024. Na prvenstvu Evrope će igrati 16 reprezentacija podeljenih u dve grupe sa po 8 selekcija, a prethodno su učešće obezbedile: Grčka, Rumunija (organizatori), Turska, Finska, Hrvatska, Poljska i Belgija.

Related posts

Leave a Comment