VELIČANSTVENA DUPLA POBEDA

Sjajno izdanje i ubedljiva pobeda odbojkašica u revanšu protiv TENT-a i ubedljiva pobeda humanosti i zajedništva u podršci kluba i Lajkovčana odbojkašici Železničara Lani Nedeljković.  

Ovo je dupla pobeda, pobeda u svakom smislu, pobeda zlata zlata vredna.

Večeras smo videli potpuno drugo lice odbojkašica Železničara, kakvo smo i priželjkivali! Odlična igra od starta utakmice, sa puno dobre energije i želje, donela je sjajnu igru i ubedljivu pobedu „dizelke“ protiv TENT-a od 3:0, po setovima 25:15, 25:22 i 25:20. I publika se odazvala u pravom trenutku, odlična je bila podrška sa skoro punih tribina.

Odluka o plasmanu u finale pašće u ponedeljak u Obrenovcu, a prvi finalista je Jedinstvo iz Stare Pazove, koje je i u drugom meču pobedilo Crvenu zvezdu sa 3:1.

Železničar je jako ušao u prvi set, stvorio veliku prednost i ubedljivo dobio taj deo igre. Delovalo je da će drugi set pripasti gošćama, ali je u finišu lajkovački tim sustigao nekoliko poena prednosti i potpuno preokrenuo rezultat, čime je pokazao da nema nameru da dozvoli TENT-u da promeni ritam utakmice. Tako je i bilo – u većem delu trećeg seta sastava Branka Kovačevića održavao je prednost, uspešno suzbijao pretnje Obrenovčanki i priveo meč kraju bez ozbiljnijih trzavica.

Poene za domaći tim osvojili su: Ivanović 14, Milojević 12, Terel 11, Zelenović 8, Veltman i Tomić po 7 i Žakić 2. Na prijemu su se istakle Pakić i Ivanović, u blokadama i igri na mreži Milojević, u as servisima Ivanović, Zelenović i Žakić, Terel je bila pouzdana u bitnim momentima itd.

U sastavu TENT-a ubedljivo najefikasnija bila je Mina Mijatović sa 17 poena.

Treća, odlučujuća utakmica biće odigrana u ponedeljak 15. aprila od 19 časova u Obrenovcu.

A ambijent i atmosfera u Sportskoj hali Lajkovac večeras su bili predivni, uz sjajnog spikera utakmice i motivacionog govornika. Kada se u toj meri ide srcem, pobede na izostaju!

Duh solidarnosti koji su utemeljili železničari i rudari je duh Lajkovca! To je potvrdila i večerašnja utakmica, koja je bila humanitarnog karaktera. Kroz foto reportažu prenosimo deo atmosfere sa tribina i sliku podrške koju su Lani i klubu dali njeni školski drugovi i svi Lajkovčani. I svi su bili obučeni u jednoobrazne majice koje je klub obezbedio:

Related posts

Leave a Comment