POČELA REKONSTRUKCIJA MINI – PIČ TERENA U SPORTSKOM KOMLEKSU

Obilazeći sa saradnicima aktuelne radove na rekonstrukciji mini-pič terena u neposrednoj blizini Sportske hale, predsednik Andrija Živković je podsetio da je čitav proces započet krajem 2023. godine opredeljenjem novca za rekonstrukciju svih igrališta u ovoj zoni i sprovođenjem javne nabavke,  a početkom ove godine i konkretnim radovima. Pre par nedelja modernu tartan podlogu dobio je košarkaški teren u okviru stadiona FK „Železničar“, a juče je zvanično počela rekonstrukcija mini-pič terena koji je napravljen pre deset godina, tačnije 2014.

„Proteklih deset godina teren uopšte nije održavan, problem su pravili i korisnici jer se dešavalo da se tu voze motori, bicikli, pali logorska vatra, tako da ćemo čim se ovaj posao završi teren staviti pod ključ, kako se ne bi dešavale slične stvari i podloga terena uništavala. Zato apelujem na korisnike da mini-pič teren upotrebljavaju u sportske svrhe. Sledi potpuna zamena travnate podloge, odnosno postavljanje veštačke trave, ali i zamena ograde oko terena, koja je takođe dotrajala. Praktično ćemo dobiti novi mini-pič teren koji će moći da koriste svi građani opštine Lajkovac. Ingerencija upravljanja igralištem biće poverena Ustanovi za sport i omladinu, kao i do sada“, rekao je danas predsednik opštine Andrija Živković.

Vrednost radova je četiri miliona dinara sa PDV-om i očekuje se da do kraja meseca, možda i ranije, bude u funkciji.

To potvrđuje i direktorka Ustanove za sport i omladinu Lajkovac Dragana Jelenić:

„Nadam se da će u narednih deset dana ovi radovi biti završeni, što je po našem planu. Mini-pič teren je dostupan deci školskog uzrasta sve do 18.30 časova za realizaciju nastave fizičkog vaspitanja. Takođe, planirano je da između sportske hale i mini-pič terena bude jedno veliko dečije igralište, očekujemo da se do kraja godine taj projekat realizuje. Zamišljeno je da to bude moderno igralište,  po svim standardima, kako bi naši najmlađi sugrađani mogli da se bezbedno igraju i provode slobodno vreme u okviru sportskog kompleksa. Na taj način pravimo ovaj kompleks što primamljivijim za naše mlade generacije.”

Andrija Živković najavljuje postavljanje moderne tartan podloge na još tri sportska terena u zoni škole „Mile Dubljević“: za fudbal, košarku i odbojku.

„Pored te podloge, koja će biti identična kao i na košarkaškom terenu u sklopu fudbalskog stadiona „Železničar“, biće postavljeni i novi koševi, stubovi i mreže za odbojku, tako da će učenici OŠ „Mile Dubljević“ imati sasvim nove uslove na časovima fizičkog vaspitanja. Sva deca opštine Lajkovac moći će besplatno da koriste ove terene jer se nalaze na otvorenom, kao i teren na fudbalskom stadionu „Železničara“. Kada krenu radovi moraćemo nekoliko dana voditi računa da se ta podloga stegne i napravi kompaktnu masu, znači ne sme biti prelaska preko nje, kako bi što duže trajala na zadovoljstvo svih.“

Predsednik Živković najavljuje da će narednih dana biti završeno i asfaltirano  sportsko igralište u izdvojenom odeljenju OŠ „Mile Dubljević“ u Ćelijama, a da će kasnije i u ostalim mesnim zajednicama, u zonama škola, Opština Lajkovac realizovati slične projekte.

Related posts

Leave a Comment