HUMANITARNIM BAZAROM JABUČKI OSNOVCI OBELEŽILI DAN ROMA

Međunarodni dan Roma, dan proslave romske kulture i podizanja svesti o problemima s kojima se Romi suočavaju je ove godine u OŠ “Dimitrije Tucović” u Jabučju obeležen uz prigodnu priredbu na kojoj su učestvovali učenici od prvog do osmog razreda, kao i uz humanitarni bazar na kom su učenici prodavali raznovrsne poslastice i ukrasne predmete.

Učešće u humanitarnom bazaru uzeli su svi učenici matične škole, kao i đaci iz IO Donje Jabučje, uz podršku svojih učitelja, nastavnika i roditelja.

Hol škole je bio ukrašen literarnim i likovnim radovima učenika na temu romskog života.

Novac koji je prikupljen na humanitarnom bazaru namenjen je učeniku petog razreda Aleksandru Jovanoviću, koji ima ličnog pratioca i čija se porodica nalazi u teškoj materijalnoj situaciji.

Organizator ovogodišnjeg Dana Roma bila je Jelena Kostić, pedagoški asistent, kojoj su velika podrška bili direktor škole Goran Milinčić i nastavnica muzičke kulture Aleksandra Bogdanović.

Takođe, u okviru obeležavanja 8. aprila – Međunarodnog dana Roma ostvarena je i saradnja između školske biblioteke i IO predškolske ustanove „Leptirić“. Predškolci su sa svojom vaspitačicom Jelenom Žujović posetili školsku biblioteku gde im je bibliotekarka Aleksandra pomogla da dođu do novih saznanja koja su im potrebna za projekat „Od semena do ploda“.

Related posts

Leave a Comment