VAŽNA PRVENSTVENA POBEDA ŽELEZNIČARA PROTIV RADNIČKOG

Železničar očigledno ima ključ za igru valjevskog Radničkog jer ga je pobedio drugi put u kratkom periodu: pre desetak dana u finalu Kupa Kolubarskog okruga, a danas na svom terenu u prvenstvenom meču 18. kola. Uz odličan odziv navijača „dizelka“ je požrtvovanom igrom slavila sa 1:0, ponovo je bilo neizvesno do kraja, ali Železničar upisuje tri vrlo značajna boda.

Šef stručnog štaba Aleksandar Pakić ovako je prokomentarisao utakmicu: „Najbitnija utakmica protiv najbolje ekipe u ligi. Čak devet igrača iz Lajkovca u startnih 11 i svi rezervni igrači iz Lajkovca. Publika je osetila momenat kada treba da pomogne i došla je u velikom broju. Igrači  su uložili veliki trud i “poginuli”na terenu za boje kluba. Velika pobeda FK Železničar i svih Lajkovčana!“

Jedini pogodak postigao je Nikola Spasojević u 21. minutu. Od 83. minuta domaći su ostali sa 10 fudbalera na terenu, jer je mladi Milan Matić isključen zbog parnog žutog kartona, koji je dobio zbog povlačenja protivničkog igrača. Železničar je na ovoj utakmici dobio još četiri žuta kartona, a opomenut je i trener Pakić u 66. minutu zbog prigovora sudiji. Sudija Stevanović iz Kragujevca Valjevcima je dodelio dva žuta kartona, od čega jedan golmanu Rankoviću po završetku meča, zbog neportskog ponašanja.

Ostali rezultati 18. kola: Mačva 1929 – Drina 1:0, Cer – Ribnica 1:1, Borac Lešnica – Osečina 1:1, Rađevac – Hajduk Stanko 1:0, Divci – Lipolist 3:4.

Prava goleada viđena je u Divcima, gde je lider Lipolist uspeo da postigne gol više i tako poveća prednost u odnosu na lešnički Borac na četiri boda.

Posle današnje pobede Železničar je na šestom mestu. Tabela: Lipolist 35, Borac (L) 31, Radnički 27, Osečina 25, Mačva 1929 i Železničar po 26, Rađevac 24, Drina, Ribnica i Divci po 23, Hajduk Stanko 20 i Cer 12 bodova.

Sledeće nedelje Železničar je ponovo domaćin i nadamo se da je to prilika za novu pobedu, kojom bi se učvrstio u gornjem delu tabele. To svakako neće biti lako jer je Mačva iz Bogatića ozbiljan protivnik. Sledećeg vikenda utakmice se igraju od 16 časova.

A današnja pobednička euforija na stadionu iznad lajkovačke pruge još traje.

Related posts

Leave a Comment