MINA STANOJEVIĆ SA JUNIORKAMA JURI EVROPSKO PRVENSTVO

Primač lajkovačkog Železničara Mina Stanojević narednih dana će sa juniorskom reperezentacijom Srbije pokušati da izbori plasman na ovogodišnje Evropsko prvenstvo.

Ženska juniorska reprezentacija Srbije (do 20 godina, rođene 2005. i mlađe) igraće u A grupi druge runde kvalifikacija za 29. Evropsko prvenstvo od 4. do 6. aprila u Vrnjačkoj Banji.  Naša reprezentacija je u grupi sa Rumunijom, Austrijom i Belgijom. Direktne prenose svih utakmica iz Vrnjačke Banje možete gledati na Jutjub kanalu OSSRB:  //www.youtube.com/@OSSRBOdbojkaskisavezSrbije/streams

Juniorke Srbije će prvi meč u Vrnjačkoj Banji odigrati sutra (četvrtak, 4. april) od 19.00 časova protiv Austrije. Drugi rival Srbiji biće Rumunija u petak, 5. aprila od 19.00 časova. Srbija će u poslednjem, 3. kolu u subotu, 6. aprila igrati protiv Belgije od 19.00 časova.

Plasman na EP iz druge runde kvalifikacija obezbediće pobednici pet grupa, kao i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije. Dakle, ako naše devojke osvoje prvo mesto u Vrnjačkoj Banji biće sigurne učesnice prvenstva Evrope.

XXIX EP 2024. u konkurenciji juniorki odigraće se u Bugarskoj (mesto će naknadno biti određeno) i u Dablinu, u Irskoj od 5. do 17. avgusta. Plasman su do sada ostvarili Bugarska, Irska (organizatori), Turska, Švedska, Hrvatska, Poljska i Italija.

Related posts

Leave a Comment