ODBOJKAŠICE TREĆE U PRVENSTVU, U PLEJ-OFU PROTIV SREMA

U poslednjem prvenstvenom kolu Superlige Srbije odbojkašice Železničara večeras su u Staroj Pazovi pobedile Omladinac sa maksimalnih 3:0 (25:23, 25:16, 25:15). Lajkovački tim je tako sačuvao treće mesto pred plej-of, bez obzira na rezultat koji Crvena zvezda ostvari u Obrenovcu. Protivnik u četvrtfinalu biće šestoplasirana ekipa Srema, koja je večeras poražena od Uba sa 3:0.

Omladinac je igrao potpuno rasterećeno jer je Radnički Blasters sinoć pobedio Inđiju u gostima, tako da je ekipa iz Novih Banovaca ostala na osmoj poziciji – poslednjoj koja vodi u razigravanje za prvaka države. Tako je ova mlada ekipa, filijala Jedinstva, pružila odličan otpor u prvom setu, koji je Železničar dobio sa dva poena razlike. Već od sledećeg perioda igre do izražaja su došli kvalitet i iskustvo Železničara, pa je i vođstvo bilo znatno ubedljivije.

Najviše poena za sastav Branka Kovačevića osvojili su: Tomić 16, Ivanović i Zelenović po 11, Milojević 8 i Koprivica 6.

Rezultati završenih utakmica 22. kola Superlige Srbije: Spartak-Klek 3:0, Inđija-Radnički Blasters 0:3, Omladinac-Železničar 0:3, Partizan Efbet-Jedinstvo 1:3 i Ub- Srem 3.0. Derbi TENT-Crvena zvezda biće odigran u nedelju od 19 časova.

Parovi četvrfinala plej-ofa: Jedinstvo-Omladinac, TENT- Partizan Efbet, Železničar – Srem i Crvena zvezda – Ub.

Iz Superlige direktno je ispao zrenjaninski Klek, dok će Radnički Blasters pokušati da sačuva superligaški status u baražu.

Related posts

Leave a Comment