TRIBINA ZA RODITELJE

„Značaj praćenja linearnog rasta kod dece“

U Predškolskoj ustanovi „Leptirić“ u sredu 27.marta u sali novog objekta u 15:30 časova održaće se tribina pod nazivom „Značaj praćenja linearnog rasta kod dece“.

Tribinu realizuju predstavnici Ministarstva prosvete, Saveza udruženja medicinskih sestara predškolskih ustanova Srbije uz podršku Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu, Udruženja za pedijatrijsku endokrinologiju Srbije i Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr. Vukan Čupić“ i namenjen je roditeljima dece od dve godine pa do polaska u školu.

Ova radionica je deo projekta koji je tokom 2022. godine započet u Srbiji, a značajan je jer doprinosi preventivnom delovanju u cilju blagovremenog uočavanja odstupanja telesne visine deteta u odnosu na svoje genetske potencijale.

Projekat obuhvata radionice u kojima lekari i medicinske sestre Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr. Vukan Čupić“ obučavaju zaposlene medicinske sestre i saradnike za preventivnu i zdravstvenu zaštitu za pravilno merenje dece, a potom i vođenje karte rasta za svako dete. Veoma je važno da se deca kod koje se uoče odstupanja od normalnog rasta upute endokrinologu u cilju daljeg praćenja.

Takođe, projekat podrazumeva i predavanje za roditelje na kome se isti upoznavaju sa projektom i daju svoju saglasnost za merenje dece u vrtiću.

Prvenstveni cilj projekta je usmeren na pravilan rast i razvoj dece od najranijeg uzrasta, čime se značajno doprinosi unapređivanju zdravlja dece predškolskog uzrasta i poboljšanju kvaliteta života dece i njihovih porodica.

Link sa predavanjem biće dostupan roditeljima, kako bi se i oni koji nisu prisutni upoznali sa realizacijom projekta u predškolskoj ustanovi.

Related posts

Leave a Comment