SJAJAN KONCERT MILANE ANIČIĆ

U predvečerje 8. marta – Dana žena, u organizaciji Kulturnog centra “Hadži Ruvim” Lajkovac, u Gradskoj kući održan je koncert Milane Aničić, u pratnji ansambla Kulturnog centra “Hadži Ruvim”.

Milana Aničić je u pratnji ansambla Kulturnog centra “Hadži Ruvim” program otvorila čuvenom pesmom Svilen konac a onda su se nizala pesme iz probranog repertoara starogradske i narodne muzike, među kojima su bile Bolujem ja, boluješ ti, Zbog tebe plačem i kad suza više nema, Dobro jutro Šumadijo, Trula skela, Samo pesma zna…

Orkestar je veče započeo čuvenim Kraljevim kolom, a završio Kolubarskim vezom.

U ulozi organizatora i u svom prepoznatljivom maniru, Milutin Ranković proveo je publiku kroz svet muzike na ovim prostorima i podsetio na iznedrena brojna zvučna muzička imena.

U ulozi voditelja programa veče je obogatila dr Maja Petrović Vićentijeviić.

Milana Aničić je naišla na sjajan prijem lajkovačke publike.

Milana Aničić je rođena u Novom Sadu. Uz završene studije Pedagoške akademije i školovanje glasa na Akademiji umetnosti u Novom Sadu dobija brojne nagrade: Prvi glas Jugoslavije, Zlatni glas Srbije, Zlatni slavuj Vojvodine… Dugogodišnji je vokalni solista RTS –a i RTV.  

Album Trula skela snimila je  2005. godine. Posle je snimljen još jedan album isto za PGP RTS 2007. godine. Več 2008. godine otišla za Ameriku, a sada je ponovo u domovini.

Novinar Miroslav Stefanović piše:”Neverovatna je lepota glasa Novosađanke Milene Aničić, koja nas svojim pesmama vraća u prohujalo vreme i to ono koje pamtimo po traajanju. Po večnosti pesama. Sad to staro i samo naizgled zaboravljeno peva Milena Aničić kao kakav vojvošanski slavuj…” U to su se uverili i Lajkovčani.

Kada je orkestar u završnici koncerta zasvirao kolo , publika je razgaljena Milaninom pesmom hitro zaigrala.

Related posts

Leave a Comment