NA 45. MEĐUNARODNOM SAJMU TURIZMA TURISTIČKA ORGANIZACIJA OPŠTINE LAJKOVAC PREDSTAVLJA SVOJU PONUDU

Turistička organizacija opštine Lajkovac biće učesnik najvećeg i najposećenijeg sajma u regionu – 45. Međunarodnog sajma turizma koji se održava u periodu od 22. do 25 februara na Beogradskom sajmu u halama 1, 1A i 4. pod sloganom Avantura počinje ovde!

Turistička organizacija opštine Lajkovac će u hali 4 Beogradskog sajma, posetiocima i učesnicima predstaviti Lajkovac kao mesto koje poseduje atraktivnost, kvalitete i sadržaje da zadovolji različite zahteve savremene turističke tražnje.

Posetioci štanda Turističke organizacije opštine Lajkovac imaće priliku da upoznaju turističke resurse opštine Lajkovac, manastire, crkve, vodenice, arheološko nalazište, sportsko-rekreativne objekte i druge prirodne lepote.

Učešće na sajmu će uzeti vodeničari, pčelari, predstavnici radionice zdrave hrane, među kojima je i naša sugrađanka Slavica Radovančević sa medenjacima bez aditiva i konzervansa, od prirodnog meda, kao i predstavnici PSD Ćira. U bogatoj ponudi, poseban kuriozitet na Sajmu turizma u Hali 4 na štandu Turističke organizacije opštine Lajkovac biće proizvodi iz Sretenovića vodenice i mogućnost upoznavanja sa programom, radionicama i širokom ponudom organskog brašna.

Za Turističku organizaciju opštine Lajkovac ovo je odlična prilika za razvoj poslovne saradnje i umrežavanje.

Na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, pod sloganom Avantura počinje ovde, biće promovisane nove destinacije, first minute ponude, domaći i inostrani smeštajni kapaciteti, turističke regije i atrakcije. Tradicionalno, na sajmu će učestvovati najznačajnije turističke agencije, udruženja i organizacije, hoteli, turistički centri, transportne kompanije i međunarodni tur-operatori.

Zbog ekskluzivnih sajamskih cena, first minute ponude i paketa sa mnoštvom pogodnosti, Sajam turizma je za posetioce, putnike i turiste već dugi niz godina omiljeni godišnji orijentir za odabir aranžmana i destinacija, kao i sagledavanje svega što turistički sektor ima da ponudi.

Ovaj veliki multimedijalni događaj svim učesnicima i posetiocima, kroz prezentacije, degustacije i demonstracije lokalne kulture, hrane i tradicije, donosi mogućnost upoznavanja, umrežavanja i uspostavljanja poslovnih odnosa i partnerstva za dalju saradnju.

Predstojeći Sajam turizma nastavlja da sprovodi edukaciju i jača svest o turističkim mogućnostima, podiže ekonomsku aktivnost ove privredne grane i podstiče lokalnu ekonomiju, posebno pozicionirajući Srbiju i njene turističke kapacitete.

Pod sloganom „Poslužite se“ pod okriljem Sajma turizma održaće se istovremeno u halama 2A i 2C i 19. Međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA, koji će okupiti brojne domaće i inostrane kompanije iz najrazličitijih oblasti u vezi sa ugostiteljskim delatnostima koje svaku turističku ponudu dižu na viši nivo – proizvodnjom, distribucijom i prodajom hotelskog i ugostiteljskog nameštaja, opremom za kuhinje, restorane i barove, kao i uslužnim delatnostima, novim trendovima poslovanja, snabdevanja i funkcionisanja ugostiteljskih objekata.

Svi ovi aspekti zajedno čine ovu veliku manifestaciju na Beogradskom sajmu najvažnijim godišnjim događajem u promociji, razvoju i unapređenju turističke industrije regiona.

Svi ovi aspekti zajedno čine Sajam turizma na Beogradskom sajmu najvažnijim godišnjim događajem u promociji, razvoju i unapređenju turističke industrije regiona.

Zemlja partner Sajma turizma 2024 je Republika Grčka, a ova saradnja doprineće daljem unapređenju turističkog prometa između dve zemlje. U paviljonu Nacionalne turističke organizacije Grčke, ubedljivo najtraženije destinacije za građane Srbije koji putuju u inostranstvo na letovanje, posetioce očekuju izlagači iz čitave zemlje, od regionalnih predstavnika, turističkih organizacija iz najpopularnijih grčkih destinacija, pa sve do profesionalnih udruženja. Očekuju se jedinstvena tematska iskustva i proizvodi iz Grčke, obojeni dugom istorijom, gastronomijom, kao prilika za dodatno umrežavanje tokom sajma sa srodnim srpskim turističkim predstavnicima.

Prvi put na Sajmu turizma nastupaju Kambodža, Ekvador, Sveta Lucija, Libija, a zemlje koje se vraćaju i ponovo će učestvovati su Indonezija, Kuba i Sao Tome i Principe.

Radno vreme Sajma turizma i Sajma HORECA-OPREMA je od četvrtka 22. do subote 24. februara od 10 do 19 časova i u nedelju 25. februara od 10 do 18 časova.

Cena pojedinačne ulaznice je 500 dinara, a parkinga za automobile 200 dinara po satu.

Related posts

Leave a Comment