DODELJENE NAGRADE – LINGVISTIČKA SEKCIJA OŠ „MILE DUBLJEVIĆ” MEĐU NAJBOLJIMA U SRBIJI

Lingvistička sekcija ,,Čuvari jezika” OŠ „Mile Dubljević” iz Lajkovca osvojila je 2. nagradu na Republičkom takmičenju lingvističkih sekcija Srbije. Rukovodilac sekcije msr Lidija Marić Jovanović nagrađena je za mentorski rad sa učenicima. Ovu lepu vest smo već objavili, a sada su nagrade i uručene.

Članovi Lingvističke sekcija ,,Čuvari jezika” osvojili su drugu nagradu na svom prvom učešću na Republičkom takmičenju lingvističkih sekcija Srbije. Istraživački projekti iz gramatike i pravopisa srpskog jezika, kao i čuvanje i promocija srpskog jezičkog blaga kroz radionice, vršnjačko učenje i obeležavanje značajnih praznika vezanih za jezik (Svetski dan pismenosti, Evropski dan jezika, Međunarodni dan maternjeg jezika) doneli su ovo značajno priznanje ,,Čuvarima jezika” za rad u školskoj 2022/2023. godini na republičkom takmičenju koje od 1996. godine organizuju  Društvo za srpski jezik i književnost Srbije, Ministarstvo prosvete Republike Srbije i Vukova zadužbina.

Foto: Članovi Lingvističke sekcije „Čuvari jezika” OŠ „Mile Dubljević” sa svojom nastavnicom mentorkom Lidijom Marić Jovanović

Dodela nagrada najboljim lingvističkim sekcijama Srbije održana je 10. februara 2024. tokom Republičkog zimskog seminara za profesore srpskog jezika i književnosti u Sali heroja na Filološkom fakultetu u Beogradu. Nagrade najuspešnijim lingvističkim sekcijama dodelio je prof. dr Aleksandar Milanović, profesor Filološkog fakulteta u Beogradu, uz prisustvo prof. dr Vesna Lompar, predsednice Društva za srpski jezik i književnost Srbije, i prof. Marija Zaputil, sekretara Društva.

Foto: Dodela nagrada najboljim lingvističkim sekcijama na Filološkom fakultetu: prof. dr. Aleksandar Milanović i msr Lidija Marić Jovanović

Related posts

Leave a Comment