USPEH MARIJANE TOMAŠEVIĆ I VIKTORA RANKOVIĆA NA SVETOSAVSKOM KNJIŽEVNOM KONKURSU U LAZAREVCU

Na nagradnm književnom konkursu „Uskliknimo s ljubavlju“, koji su objavili Klub književnih stvaralaca „Dimitrije Tucović“ i Biblioteka „Dimitrije Tucović“Lazarevac, dva lajkovačka osnovca koji su članovi Literarne sekcije “Razigrano pero” nagrađeni su za poeziju u kategoriji starijih osnovaca.

Drugu nagradu osvojila je Marijana Tomašević, učenica 6. razreda OŠ „Mile Dubljević“ iz Lajkovca, mentor Sonja Milovanović.

Treću nagradu osvojio je Viktor Ranković, učenik 6. razreda OŠ „Mile Dubljević“ iz Lajkovca, mentor Sonja Milovanović.

Uručenje nagrada upriličeno je u četvrtak, 1. februara u Svečanoj sali Biblioteke „Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu, a Viktor je preuzeo nagradu i za Mariju koja nije prisustvovala uručenju nagrada.

Nagrađeni učesnici konkursa dobili su na poklon i brojne knjige, a satisfakcija nije izostala ni za mentore nagrađenih učesnika konkursa, uključujući mentora oba lajkovačka osnovca nastavnicu Sonju Milovanović

“Na nagradni književni konkurs koji su objavili Klub književnih stvaralaca „Dimitrije Tucović“ i Biblioteka „Dimitrije Tucović“ pristigli su radovi učenika osnovnih i srednjih škola iz Lajkovca, Niša, Ćuprije, Beograda i Lazarevca. Svi autori su uspešno odgovorili na temu konkursa, u skladu sa svojim uzrastom i zahtevima kategorije za koju je bio raspisan – poezija i proza. Naročito treba pohvaliti pedagoge koji su posvećeno i predano svojim učenicima predočili značaj dela Svetog Save. Kod starijeg uzrasta već su prepoznatljive i pesničke veštine koje su rezultat prirodnog talenta, ali i pomenutog napora mentora da ih usmeri ka otkrivanju lepote poetskih izražajnih sredstava,” saopštio je  žiri povodom nagradnog književnog konkursa „Uskliknimo s ljubavlju“.

Žiri ovog kniževnog konkursa bio je u sastavu: Petar Saša Mandić, pesnik i predsednik Kluba književnih stvaralaca „Dimitrije Tucović“, zatim Milena Mićić Glavonjić, istoričar i Jasmina Ivanković, profesor i direktorka Biblioteke „Dimitrije Tucović“.

Related posts

Leave a Comment