USPEŠNO REALIZOVAN LOKALNI PROJEKAT „NEPROPISAN PREVOZ DECE“

Na području opštine Lajkovac upravo je u saradnji Policijske stanice Lajkovac i lokalne samouprave   uspešno okončana realizacija najavljenog projekta lokalnog karaktera pod nazivom „Nepropisan prevoz dece“.

Sam projekat je zasnovan na posledicama nepropisnog prevoza dece i odnosi se zapravo na podizanje nivoa svesti kako kod roditelja tako i kod dece uzrasta do 12 godina, tačnije na podizanje nivoa bezbednosti.

Osnovne poruke upravo realizovanog projekta su: Zaštitimo našu decu! Budi dobar primer, pokaži odgovornost u saobraćaju! Bezbednost dece je prioritet, prevozite ih na zakonom propisan način! Deca se ugledaju na nas, edukujte ih od malih nogu!…

U pitanju je originalni lokalni projekat, koji ima za cilj da podigne svest o prevozu dece i uputi kako i na koji način da budu bezbedni.

Nosilac aktivnosti ovog značajnog i vrednog pažnje projekta bila je policijski službenik PS Lajkovac Andrijana Vesković.

Policijska stanica Lajkovac je tokom realizacije projekta, prvenstveno u saradnji sa ovdašnjim obrazovnim ustanovama, a i na sve druge raspoložive načine, realizovala niz aktivnosti vezanih za projekat. Tokom realizacije projekta, između ostalog, deljeni su tematski flajeri i održane su brojne prezentacije ciljnim grupama, odnosno roditeljima i deci.

Realizacija projekta počela je od utorka 23. januara i trajala je do ponedeljka 29. januara.

-Realizacija projekta “Nepropisan prevoz dece“ otpočela je u Osnovnoj školi “Mile Dubljević” u Lajkovcu, gde je prisusutnost roditelja bila na visokom nivou, ali nismo zaboravili i decu, jer kako smo rekli sve kreće od njih.

Potom su projektne aktivnosti realizovane u Osnovnoj školi “Dimitrije Tucović” u Jabučju, gde je prisutnost roditelja bila manja, ali svakako da je realizacija bila uspešna. Pored prezentacija, mališanima i njihovim roditeljima podeljeni su flajeri.

I za sam kraj ostavili smo PU “Leptirić”, čija je realizacija uspešno održana juče, poslednjeg dana realizacije projekta”, rekla je policijski službenik PS Lajkovac Andrijana Vesković, naglasivši da je uverena da će realizacija ovog projekta bitno doprineti podizanju svesti i bezbednijem prevozu dece, na zakonom propisan način.

Related posts

Leave a Comment