LAJKOVAČKI SREDNJOŠKOLCI ZA DECU SA KOSOVA I METOHIJE

Na predlog Učeničkog parlamena Srednje škole „17. septembar“ , u školi je organizovana  humanitarna akcija pod nazivom „Najslađi karavan“.

Humanitarna organizacija „Srpska solidarnost“ se obratila školi sa molbom da uzme učešće u humanitarnoj akciji „Najslađi karavan“ kako bi malim herojima sa Kosova i Metohije ulepšali božićne praznike. Cilj je prikupljanje slatkiša i slaniša za prigodne paketiće koji će biti podeljeni tokom praznika.

Učenici su zajedno sa svojim nastavnicima prikupili veliki broj slatkiša i slaniša za decu. Pojedina odeljenja su napravila novogodišnje paketiće koje su doneli u školu. Predstavnici humanitarne organizacije „Srpska solidarnost“ bili su gosti škole i preuzeli donaciju u prisustvu članova Učeničkog parlamenta i rukovodstva škole.

Učenici i nastavnici su nesebično pristupili akciji, prepoznali lepotu davanja i poželeli da ovakvim gestovima još dugo, dugo neguju čoveka u sebi. 

Učenica prvog razreda, Anita Prodanović napisala je pesmu posvećenu sprovedenoj akciji i drugarima sa Kosova i Metohije.

mde

ZA NAŠE DRUGARE

Sa Kosova i Metohije bujni osmeh sija,

A mojoj duši sve to prija.

Poklončići razni za naše drugare,

NAJSLAĐI KARAVAN raznosi na sve strane.

Iako nije Deda Mraz, il’ Božić bata,

Al’ su velika srca za velikog junaka.

I ta bića što radost šire,

Prenose osmeh sve šire i šire.

Za slatku decu svet počinje,

A NAJSLAĐI KARAVAN taj svet pokreće.

Autor: Anita Prodanović

Related posts

Leave a Comment