ZAPAŽENO UČEŠĆE ŽUKO NA ZIMSKIM SUSRETIMA ŽENA

Na Zimskim susretim žena 2023: Aktivna žena, aktivna zajednica! koji su proteklog vikenda na Zlatiboru okupili oko 40 žena iz svih krajeva Srbije, Žensko udruženje kolubarskog okruga imalo je izuzetno zapaženo učešće.

“Proteklog vikenda smo učile, delile svoja znanja i družile se sa koleginicama i saradnicama drugih ženskih udruženja u okviru Zimskih feminističkih susreta koje je organizovao BeFem.

Naša koleginica Katarina Ranković – menadžerka za odnose sa javnošću Ženskog udruženja kolubarskog okruga i kreatorka medijskog sadržaja za naše društvene mreže je tom prilikom prezentovala svoj rad u okviru našeg udruženja, a na temu – Dobre komunikacijske prakse.

Katarinino prethodno bogato iskustvo u kreiranju medijskog sadržaja i vođenju naših društvenih mreža je naišao na izuzetno pozitivne reakcije i verujemo i do praktične primene ideja i alata koje je predstavila prisutnima.

Zahvalni smo našim BeFem prijateljima na nezaboravnom druženju i prilici da se bolje upoznamo, naučimo nešto novo i proširimo krug prijatelja”, kažu iz ŽUKO sumirajući utiske.

Ovom prilikom 40 žena iz svih krajeva Srbije delile su iskustva, sticale znanja i gradile mostove saradnje.

Žene iz cele Srbije spojile su snage na Zimskim susretima i zajedno istraživale teme poput aktivizma, online bezbednosti, komunikacije na društvenim mrežama i odnosa sa medijima. Isprepletene raznolikosti i bogatstvo iskustava stvorili su prostor za nezaboravna zajednička saznanja.

“Izvanredna podrška, razmena inspirativnih priča i ohrabrujući izlazak iz zone komfora ostavili su nas ispunjenim pozitivnim emocijama. Utisci koje smo sabrale kažu da su naši susreti više od događaja – to je dragocena zajednica koja podstiče promene i jača ženski aktivizam. Naše učesnice dele osećaj slobode, inspiracije i podrške koje nose sa svakog susreta, gradeći mostove između organizacija i planirajući nove iskorake u budućnosti. Ima žena pravo na udruživanje!”, utisci su i poruka organizatora.  

Edukativne radionice na Zimskim susretima žena realizovane su u okviru projekta SnagaAktivizma, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID Serbia ), a sprovode Trag fondacija i partnerske organizacije CRTA, Krovna Organizacija Mladih Srbije, BeFem, Slavko Curuvija fondacija i Srpski Filantropski Forum.    

Održavanje Zimskih susreta podržao je i Equality Fund.

Related posts

Leave a Comment