UBEDLJIVA POBEDA ODBOJKAŠICA ŽELEZNIČARA PROTIV OMLADINCA

Prema očekivanju, u meču 11. kolu Superlige Srbije, odbojkašice Železničara večeras su u Hali sportova Lajkovac ubedljivo savladale Omladinac iz Novih Banovaca. Pred oko 300 gledalaca sastav Branka Kovačevića pobedio je sa 3:0, po setovima 25:21, 25:12 i 25:15.

Međutim, početak utakmice nije nagoveštavao da će Železničar lako doći do pobede. Gošće su vodile u većem delu prvog seta, a ta razlika je u jednom trenutku iznosila 15:6, odnosno velikih devet poena razlike. Onda se domaći tim uozbiljio i napravio fantastičnu seriju od 10 uzastopnih poena, u kojoj je veliku ulogu odigrala Emilija Žakić sa četiri uzastopna as servisa! Do kraja seta posao su dovršile Zelenović i Terel, vodeći poenteri Železničara.

U naredna dva seta lajkovačka ekipa je situaciju na parketu vratila na „fabrička podešavanja“, od početka stvarala veliku prednost i pobednik se nije dovodio u pitanje.

Poene za dizelku osvojile su: Zelenović 14, Terel 12, Marković 8, Žakić 7, Filipović 5, Stanojević 4, Tomić 2, Stojanović i Milojević po 1.

Ostali rezultati 11. kola: Crvena zvezda – TENT 1:3, Jedinstvo – Partizan 3:0, Radnički Blasters – Inđija 0:3 i  Klek – Spartak 0:3. Srem i Ub igraju 18. decembra.

S obzirom na to da je TENT u derbiju savladao Crvenu zvezdu, naš superligaš je pretekao beogradski tim na tabeli i sada zauzima treće mesto, sa pobedom i dva boda više od Crvene zvezde. Ispred su dva najbolja tima polusezone: drugoplasirani TENT ima 10 pobeda, a lider Jedinstvo ne zna za poraz u ovom prvenstvu.

Sledećeg vikenda kreće drugi krug prvenstva, tako da Železničar očekuje jedan od najvažnijih mečeva, a to je derbi sa vodećim Jedinstvom. Teško je prognozirati li će naše odbojkašice uspeti da se revanširaju za poraz u Staroj Pazovi, ali da će dati sve od sebe i da će imati veliku podršku Lajkovčana – to je sigurno!

Related posts

Leave a Comment