KOMŠIJSKI ODBOJKAŠKI DERBI NA UBU

U 10. kolu Superlige Srbije, u nedelju 10. decembra od 18 časova, u Hali sportova Ub igra se veliki komšijski derbi između Uba i Železničara.

Oba tima su pre par dana završila učešće u evropskim kupovima, tako da se potpuno okreću prvenstvu. Železničar je u Kupu CEV eliminisan od italijanskog Kjerija, a Ub u Kupu izazivača od rumunskog Voluntarija.

Železničar je na četvrtom mestu sa sedam pobeda, dok je Ub peti sa pobedom manje. Jedinstvo i TENT beleže odlične partije od početka prvenstva i imaju dve, odnosno pobedu više od Želje, razlika u odnosu na Jedinstvo je još veća. Zbog toga je utakmica veoma važna za obe ekipe.

Lajkovački tim bi pobedom održao priključak sa vodećim ekipama i napravio značajniju razliku u odnosu na superligaša iz susedstva. Ubu je u tom kontekstu trijumf još značajniji. Očekuje nas uzbudljiv derbi, a verujemo da će naše odbojkašice imati veliku podršku navijača iz Lajkovca.

Odigrane su dve utakmice 10. kola, u kojima je Srem pobedio Spartak u Subotici sa 3:1, a Partizan Efbet savladao Radnički Blasters sa 3:0. Večeras se još sastaju: Omladinac – Jedinstvo, Inđija – Crvena zvezda i TENT – Klek.

Related posts

Leave a Comment