ZAVRŠNI KARATE TURNIR “TROFEJ UNIJE” ODRŽAN U LAJKOVCU

Završni tradicionalni novogodišnji turnir Srpske karate unije pod nazivom “Trofej unije” održan je prošlog vikenda u Sportskoj hali u Lajkovcu.

Pored domaćina turnira Karate kluba “Železničar” učestvovala su 23 kluba iz Arilja, Beograda, Aranđelovca, Topole, Požege, Užica, Kragujevca, Vrnjačke Banje, Šapca, Badovinaca, Velikih Crljeni, Kraljeva, Zavlake, Krupnja, Rače, Lajkovca i po jedan klub iz Rumunije i Republike Srpske.

“Trofej Unije” svečano je otvorio predsednik Privremenog organa opštine Lajkovac Andrija Živković, koji je svim takmičarima poželeo dobrodošlicu u Lajkovac i izrazio veliko zadovoljstvo što je opština prepoznata na karate mapi Srbije, a svim takmičarima poželeo dobre rezultate.

“Svaki sport je značajan, pa tako i karate jer drži decu na okupu i sklanja ih sa ulice, a dokaz tome su i dva karate društva koja funkcionišu u Lajkovcu i zbog toga smo vaše mesto prepoznali da ispunjava uslove za održavanje ovakve vrste turnira. Između ta dva kluba postoji zdrava konkurencija, sportska etika i druženja. Karate je sve popularniji sport koji kod dece razvija osim fizičke sposobnosti, samopouzdanje, etiku, disciplinu, poštovanje drugog”. – izjavio je predsednik SKU Marko Nicović.

Upriličena je i ceremonija dodele trofeja najuspešnijima u 2023. godini.

U generalnom plasmanu najuspešniji klubovi su: prvo mesto KK “Zanshin 031” Arilje, drugo mesto KK “Dimitrije Tucović” Lajkovac, treće mesto  KK “Trijumf” Kragujevac, četvrto mesto KK “Arilje” Arilje, peto mesto KK “Aleksandra” Rača.

Pojedinčne nagrade dodeljenu su i velikom broju takmičara, za rezultate tokom godine i za rezultate ostvarene na takmičenju završnog turnira u Lajkovcu. Takmičari oba lajkovačka karate kluba bili su među najtrofejnijima.

U ime domaćina Jasmina Šabić, predsednica KK “Železničar”, kluba koji je tog dana osvojio drugo mesto na takmičenje je rekla: “Ponovo smo uspeli da dobijemo organizaciju završnog turnira i zadovoljstvo mi je što je Lajkovac okupio 243 učesnika iz cele Srbije, pa čak i iz susednih zemalja. Vredno radimo da što više dece aktiviramo u karate klub, a tu je i Marija Milošević uz mene, koja je inače danas proglašena i za najuspešniju seniorku za 2023. godinu. Svakako, veliku zahvalnost moram da izrazim SKU što nas je opet odabrao za domaćina, kao i lokalnoj samoupravi na čelu sa Andrijom Živkovićem koji je otvorio turnir”.

Related posts

Leave a Comment