OK ŽELEZNIČAR PORAŽEN U OBRENOVCU

U duelu dve ekipe koje su imale po jedan poraz u prethodnih sedam kola Superlige Srbije, večeras u Obrenovcu je TENT pobedio Železničar sa 3:0, po setovima 25:21, 25:19 i 25:17. Tako je TENT je još jednom pokazao da je, uz Jedinstvo, najozbiljniji konkurent za trofeje u sezoni 2023/24, a u stopu ih prati OK Železničar.

U prvom setu se vodila velika borba, Železničar je dobro ušao u meč, dosta problema domaćim odbojkašicama pravila je Malina Terel, ali su u završnici odbojkašice TENT-a bile koncentrisanije. Veliki hendikep u nastavku meča predstavljala je povreda blokera Ljubice Milojević, zbog čega je trener Branko Kovačević je bio prinuđen da u drugom setu prekomponuje ekipu. To se značajno odrazilo na igru, koja je bila slabija nego u prvom setu i domaći tim je došao do šest set lopti. Nakon izjednačenog početka trećeg seta, Obrenovčanke su povele sa 16:9 i do kraja su održavale tu razliku.

U sastavu Železničara najviše poena osvojila je Amerikanka Terel – 14, Zelenović 9, Filipović 7, Tomić 6 i Stanojević 2. Kod Obrenovčanki Rajlić je osvojila 13, Cvetković 11, Mijatović 8 itd.

Ostali rezultati osmog kola: Spartak – Jedinstvo 1:3, Radnički Blasters – Klek 1:3, Partizan Efbet – Crvena zvezda 0:3, Ub – Omladinac 3:1, Inđija – Srem 1:3.

Lajkovački tim sada deli treće mesto sa Crvenom zvezdom i Ubom, sa identičnim skorom od 6-2. Na drugom mestu je TENT sa sedam pobeda, a lider je Jedinstvo sa svih osam trijumfa.

Ekipi Železničara prvo u sredu sledi veliki međunarodni izazov – prva utakmica osmine finala Kupa CEV protiv italijanskog Kjerija, koja se igra u Lajkovcu. Već sledećeg vikenda u devetom kolu Superlige Srbije Železničar će ugostiti subotički Spartak.

Related posts

Leave a Comment