KOMUNALNO KUPILO NOVI SMEĆAR

Po okončanju svih neophodnih procedura, realizovana je vrlo bitna investicija za lajkovačko komunalno preduzeće „Gradska čistoća“, iz sopstvenih sredstava nabavljeno je nedostajuće novo komunalno vozilo smećar.

Početkom leta najavljeno je da će kupovina novog smećara vrednosti 17 miliona dinara bez PDV-a, biti realizovana do kraja godine. Dinamika realizacije ove investicije zavisila je prvenstveno od toka nabavke, a planirana investicija je u zadatom roku i realizovana, pa je nešto pre kraja godine obnovljen vozni park preduzeća, čime će odnošenje smeća biti bolje nego u prethodnom periodu.

Direktor JP “Gradska čistoća” Lajkovac, Darko Jevtić vidno zadovoljan realizacijom ove važne investicije koja će bitno doprineti kvalitetu pružanja komunalnih usluga, ističe napore da vozni park komunalnih vozila bude u što boljem stanju i da je vremenom potrebno zanoviti i ostala vozila:

“U JP”Gradska čistoca” Lajkovac, posle sprovedene nabavke, upravo je stiglo dugoočekivano novo vozilo smećar, tako da usluge i  naše aktivnosti  koje se odnose na tu delatnost biće sigurno bolje i pouzdanije,  pošto se smanjuje rizik poslovanja. Naglašavamo da je vozilo kupljeno iz sopstvenih sredstava, putem finansijskog lizinga na 5 godina. Što se tiče voznog parka, trudimo se da bude u što boljem stanju, ali svakako zbog dotrajalosti potrebno je zanoviti i ostala vozila, kao što je podizač za kontejnere od 5m3,  kamion kiper, ali i traktor za odvoženje smeća. Zbog dinamike posla koju obavljamo takođe je potrebno nabaviti I skip, ali situacija je takva da nismo u mogućnosti sve da kupimo, a da ne ugrozimo poslovanje JP” Gradska čistoća Lajkovac, to kažem iz razloga što 2023. godinu završavamo onako kako i treba u plusu i sa plaćenim svim računima ka JPKP Lazarevac, ali i sa potpisanim reprogramom koji se redovno izmiruje. Za vozilo koje je stiglo, u toku sledeće nedelje biće urađena registracija, izvršiće se obuka zaposlenih i krece da radi.”

Dinamika odvoženja smeća ostaje po planu Programa poslovanja za 2023. godinu.

Ova investicije bitno će doprineti kvalitetu pružanja komunalnih usluga građanima opštine Lajkovac, naglašavaju iz komunalnog preduzeća.

Related posts

Leave a Comment