VELIKO SRCE LAJKOVAČKIH OSNOVACA, PREKO 300 HILJADA DINARA ZA MILOŠEVU POBEDU!

Lajkovački osnovci, učenici OŠ “Mile Dubljević” organizovali su u matičnoj školi i u svim izdvojenim odeljenjima humanitarnu akciju u cilju prikupljanja sredstava za pomoć u lečenju Miloša Markovića iz Strmova.

Akcija koju su pokrenuli i organizovali Podmladak Crvenog krsta škole i Dečji savez je uspešno realizovana, pa je na račun humanitarne fondacije Budi human Za Miloševu pobedu uplaćeno 316.000,00 dinara.

Centralni događaj bio je Humanitarni bazar u centralnoj školi, a sredstva su prikupljana i na brojne druge načine, zaposleni u školi su takođe davali dobrovoljne priloge, a akcija prikupljanja priloga u zajedničku kasu još traje.

U Dečijoj nedelji koja je ove godine obeležena pod sloganom “Veliko srce dece Srbije”, veliko srce, kao i nebrojeno puta do sada pokazala je Osnovna škola „Mile Dubljević“ Lajkovac.

U ime organizatora, nastavnica Sonja Milovanović, koja inače godinama uspešno vodi Podmladak Crvenog krsta škole je ponosna na sve učesnike akcije za portal lajkovacnadlanu.rs rekla:

“Koliko se u našoj školi neguju prave vrednosti pokazali smo još jednom na ovom Humanitarnom bazaru na kojem smo se svi okupili sa ciljem da olakšamo Milošu Markoviću iz Strmova lečenje.

Akciju su pokrenuli i organizovali Podmladak Crvenog krsta naše škole i Dečji savez. Naše malo opet će nekome značiti mnogo. Humanitarni bazar je trajao od 2. do 6. oktobra, zapravo tokom cele Dečje nedelje kako u centralnoj školi, tako u svim izdvojeni, odeljenjima.

Svim učesnicima je bilo zadovoljstvo  što su dali svoj doprinos  ovoj humanitarnoj  akciji.

Za Miloševo lečenje  prikupljeno je 316.000,00 dinara i uplaćeno na račun humanitarne fondacije Budi human Za Miloševu pobedu.

Humanitarna akcija prikupljanja novčanih sredstava neophodnih za operaciju organizovana je u okviru Dečje nedelje, koja  ove godine  održavala pod sloganom „Veliko srce dece Srbije”.

Učenici Osnovne škole „Mile Dubljević” pokazala su da imaju veliko srce i da mogu da uzmu aktivno učešće u društvenom životu, da imaju  razvijenu empatiju i žele da pomognu.

Sa svojim roditeljima i nastavnicima predano su se pripremali za humanitarnu akciju praveći nakit, limunadu, slatke i slane proizvode i još mnogo drugih đakonija.

Prodavalo se mnogo slaniša i slatkiša drugarima, meštanima Lajkovca, Ćelija, Bajevca, Sela Lajkovaca, Pepeljevca…  i došlo do cilja. Kad se mnoge ruke slože, sve se može!”

Related posts

Leave a Comment