BIBLIOTEKA ORGANIZUJE BESPLATNU ŠKOLU ŠAHA

Od ponedeljka 16. oktobra u lajkovačkoj Biblioteci “Radovan Beli Marković” počinje škola šaha. Škola šaha je besplatna, a zainteresovani treba samo da u ponedeljak u 17 časova dođu u biblioteku.

Škola šaha namenjena je deci i mladima prvenstveno, ali i svima onima koji bi želeli da nauče ovu drevnu igru.

“Cilj nam je da polaznike škole naučimo pravilima šahovske igre, da se podsetimo bogate šahovske tradicije i nesvakidašnjih priča koje prate ovu po mnogo čemu jedinstvenu i svevremenu igru, koja u sebi podjednako spaja logiku promišljenih poteza, kreativnu zamisao i emotivni zanos, kroz koje šahovska partija najviše nalikuje životu, učeći nas da budemo odgovorni i promišljeni, sabrani i strpljivi, da dostojanstveno prihvatimo pobedu, ali i poraz. Zbog svega navedenog šah je bio i ostao viteška igra, sa mnogo blagodetnih uvida. Zato, učeći se šahu, mi se neosetno učimo i pripremamo za život” –  pojasnio je ovu lepu ideju, u ime organizatora i rukovodioca škole šaha, msr Daren Milivojević.

Iskustvo ovogodišnje prolećne škole šaha koju je organizovala lajkovačka biblioteka bilo je sjajno, beležili smo i prve uspehe novopečenih šahovskih takmičara, pa se očekuje da će i jesenja škola šaha Biblioteke “Radovan Beli Marković” animirati značajan broj polaznika i iznedriti nove šahovske talente.

Related posts

Leave a Comment