START KOŠARKAŠA NA DOMAĆEM TERENU

U subotu 14. oktobra Košarkaški klub Železničar započinje takmičenje u Drugoj srpskoj ligi Zapad na domaćem terenu protiv ekipe “MIKS” Šabac. Meč je na programu od 19.30h u sali srednje škole u Lajkovcu.

Vecina igrača od prošle sezone je ostala na okupu, uz par adekvatnih pojačanja. U klub su došli Filip i Krsman Pavlović iz valjevskog Metalca, Aleksa Jelic iz Radničkog iz Valjeva, Aleksa Milošević iz čačanskog Železničara, kao i najveće pojačanje Petar Rebic iz pancevackog Tamiša. Ljubitelje lajkovacke košarke može da raduje i vest o povratku u matični klub Predraga Jokica, beka sa dugogodisnjim stazom igranja u najvišim rangovima srpske košarke, koji će ove sezone svojim iskustvom značajno unaprediti igru lajkovačke ekipe.

Na otvaranju sezone ekipa će biti oslabljena neigranjem Petra Rebića, koji ima pravo nastupa od drugog kola.

“Ambicije kluba ove sezone su da budemo u vrhu tabele i da pokušamo da se izborimo za prve dve pozicije koje garantuju baraž i borbu za popunu Prve srpske lige. Napravili smo ekipu sa dosta mladih igrača, gde je vecina igrača 99′, 00′, 01′ godište, gde je cilj da ekipa ostane na okupu i narednih nekoliko sezona. Takođe, cilj je i da se u što većoj meri šansa da i mladim igračima iz naše škole košarke.

U prvom kolu docekujemo ekipu Miksa iz šabca, a ovim putem pozivamp publiku da dođe u što većem broju i da kao i ranijih sezona ispuni tribine sale srednje škole i da vetar u leđa ovom mladom timu na startu takmičenja” izjavio je trener ekipe Marko Rosić.

Related posts

Leave a Comment