KONCERT ETNO GRUPE “ZLATNIK” POZLATIO “DANE RADOVANA BELOG MARKOVIĆA”

Dan nakon uručenja književne nagrade “Radovan Beli Marković” ovogodišnjem dobitniku Emiru Kusturici, u okviru programa manifestacije “Dani Radovana Belog Markovića”, u organizaciji Turističke organizacije opštine Lajkovac održan je u Gradskoj kući sjajan celovečernji koncert etno grupe “Zlatnik” iz Beograda.

Kao svoj doprinos manifestaciji “Dani Radovana Belog Markovića”, koncert etno grupe “Zlatnik”  Turistička organizacija opštine Lajkovac organizovala je u saradnji sa lajkovačkom bibliotekom, koja je nedavno i zvanično ponela ime čuvenog književnika.

Etno grupa Zlatnik je izvođenjem tradicionalnih pesama bukvalno pozlatila ovogodišnju manifestaciju “Dani Radovana Belog Markovića”,

Članovi ove izuzetne grupe izveli su u punoj sali Gradske kuće neke od najpoznatijih srpskih i makedonskih tradicionalnih pesama i najlepše autorske pesme inspirisane tradicijom koje su zaživele u našem narodu.

Ljubiteljima etno zvuka priređen je veliki i nezaboravan muzički spektakl, a nije izostalo ni čitanje odlomaka iz dela Radovana Belog Markovića.

Etno grupa “Zlatnik” je u kontinuitetu tokom koncerta brižljio osmišljenim programom sve vreme držala punu pažnju publike, koju je u potpunosti animirala.

Koncert etno grupe “Zlatnik” je jedan u nizu programa manifestacije “Dani Radovana Belog Markovića”, koja će u Lajkovcu obeležiti gotovo ceo mesec oktobar.

U nastavku manifestacije “Dani Radovana Belog Markovića”, naredne sedmice u Gradskoj kući će uslediti predstavljanje Zbornika o prozi Radovana Belog Markovića „Kroz kapije budućih vremena“, a potom u završnici manifestacije i predstavljanje nagrađene knjige Emira Kusturice „Vidiš li da ne vidim“ u izdanju Srpske književne zadruge,ovogodišnjeg dobitnika književne nagrade “Radovan Beli Marković”.

Foto: Etno grupa “Zlatnik” sa organizatorima koncerta

Related posts

Leave a Comment