SJAJNA HUMANITARNA PRIREDBA JABUČKIH OSNOVACA U GRADSKOJ KUĆI U ZAVRŠNICI DEČIJE NEDELJE

U završnici ovogodišnje Dečije nedelje, jabučki osnovci su pored višegodišnje prakse održavanja jedne završne priredbe u samoj školi, održali još jednu priredbu u Gradskoj kući u Lajkovcu, program pod nazivom „Veliko srce dece Srbije“ (kako  je glasio i slogan Dečije nedelje) koji je bio humanitarnog karaktera, u cilju prikupljanja sredstava za pomoć u lečenju sugrađanina Miloša Markovića iz Strmova.

Obe priredbe su učenici OŠ “Dimitrije Tucović” održali u jednom danu, u školi u Jabučju u popodnevnim časovima, a drugu u Gradskoj kući u Lajkovcu u večernjim satima.

Rukovodilac Dečjeg saveza školee u Jabučju Darinka Mirić organizovala je školsku priredbu povodom prijema prvaka u Dečji savez Srbije. Učenici matične škole i IO u Donjem kraju su u holu škole izveli recitacije, skečeve, narodne igre i pesme. Po završetku priredbe učenici prvog razreda dobili su dobrodošlice i bedževe Dečjeg saveza.

Tokom trajanja Dečje nedelje škola se uključila u humanitarnu akciju prikupljanja finansijske pomoći za našeg sugrađanina Miloša Markovića kome je neophodno lečenje u inostranstvu. Humanitarna akcija je završena priredbom „Veliko srce dece Srbije“ koju je učiteljica Suzana Tasić organizovala u Gradskoj kući u Lajkovcu.

Priredbom u Gradskoj kući jabučki osnovci su pred prepunom salom dostojno predstavili svoju školu, svoje mesto i tradiciju u svom Jabučju kroz pesmu i reč.

Hor jabučkih osnovaca starijih razreda, praćen harmonikom, izvodio je duže od sat vremena tradicionalne pesme kao što su „Pred Senkinom kućom“, „Hajde, Jano“, „Jovano, Jovanke“, „Šešir moj“, „Zasp`o Janko“ i mnoge druge. Sala Gradske kuće u Lajkovcu je do poslednjeg mesta bila ispunjena posetiocima koji su došli da podrže humanitarnu akciju, uživajući u pesmi i muzici.

U obilju programa obeležavanja ovogodišnje Dečije nedelje jabučki osnovci su napravili iskorak i na najoriguinalniji način, humanitarnom priredbom u Gradskoj kući završili program Dečije nedelje.

Evidentno je da je u pripremu izvedenog programa uloženo puno truda i kreativnosti, a talentovani osnovci iz Jabučja priredili su posetiocima sjajan doživljaj. Zahvaljujući velikom srcu dece Jabučja prikupljena su značajna sredstva u humanitarnoj akciji, koja će biti uplaćena za lečenje sugrađanina Miloša Markovića.

Related posts

Leave a Comment