PRVI DAN DEČIJE NEDELJE U ŠKOLI U JABUČJU

Danas je otočela Dečja nedelja, koja se ove godine obeležava pod sloganom „Veliko srce dece Srbije“.

Program obeležavanja Dečije nedelje u Osnovnoj školi “Dimitrije Tucović”otpočeo je danas i trajaće do petka 6. oktobra.

Rukovodilac Dečjeg saveza za ovu školsku godinu u školi u Jabučju učiteljica Darinka Mirić je rezimirjući prvi dan Dečije nedelje rekla:  

“Učenici naše škole obeležili su današnji dan zabavnim aktivnostima. Na prvom času učiteljica i bibliotekarka Suzana Tasić realizovala je u prvom razredu čas poezije „Za đake prvake“, na kojem su učenici osmog razreda recitovali dečje pesmice od Zmaja, Desanke Maksimović, Toda Nikoletića i drugih.

Muzičku pozlatu, u izvođenju učenika osmog razreda, činile su dečje pesmice „Kad si srećan“, „U svetu postoji jedno carstvo“, „Đak prvak“. Na taj način su najstariji učenici naše škole poželeli dobrodošlicu prvacima.

Pred kraj časa učiteljica Suzana je poslužila učenike ukusnim krofnicama. Času su prisustvovale i učiteljice prvog razreda Darinka Mirić i Biljana Simić Grčić.

Za današnji dan bilo je predviđeno i oslikavanje školskog terena kredama, čime su se učenici prvog razreda bavili na drugom času. Crteži srca, kućica i cvetića ukrasili su školsko dvorište. U IO Donje Jabučje učenici od prvog do četvrtog razreda su, takođe, crtali kredama u boji, oslikavši školsko dvorište i stepenište škole. NJihove aktivnosti su nadgledale učiteljice Slavojka Tufegdžić i Tanja Protić.”

Sličnim sadržajima ilustrovanim na primeru škole u Jabučju prvi dan Dečije nedelje ispunjen je u svim školskim ustanovama na području opštine Lajkovac, kao i u vrtiću.

Završnicu manifestacije Dečije nedelje jabučki osnovcii će imati 6. oktobra od 19 sati  u Gradskoj kući u Lajkovcu programom pod nazivom „Veliko srce dece Srbije“. Priredba će biti humanitarnog karaktera, u cilju prikupljanja sredstava za pomoć u lečenju sugrađanina Miloša Markovića iz Strmova.

Related posts

Leave a Comment