“KROZ SRBIJU” TRČE I MALIŠANI IZ “LEPTIRIĆA”

U petak 22. septembra od 10 časova i predškolci iz lajkovačke PU “Leptirić” trčaće kros RTS-a pod nazivom “Kroz Srbiju”.

Ovaj kros pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete se tradicionalno održava svake godine u maju, ali je ove godine zbog tragičnih događaja koji su se desili u maju odložen za septembar.

Organizator krosa u lajkovačkom vrtiću je Nebojsa Milovanović, stručni saradnik za fizicko vaspitanje i svi vaspitači koji u ovoj radnoj godini rade sa predškolcima. Svakako, kros je primeren uzrasnim karakteristikama ovog doba.

Pobednici na ovogodisnjem krosu dobiće diplome za osvojena prva tri mesta na nivou grupa, a biće nagrađeni i najuspešniji pojedinci u kategoriji dečaka i devojčica.

Foto: Kros RTS – a 2018. godine, “leptirići” na mini pič terenu u Lajkovcu

Svake godine i vaspitači ustanove učestvuju u krosu kao primer deci, a najuspešniji takođe dobijaju diplome.

U petak 22. septembra u 10.05 sati, iz studija RTS-a ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović daće znak za početak Krosa RTS-a „Kroz Srbiju“. Širom zemlje trčaće predškolci i đaci, svi koji to žele i nisu oslobođeni nastave fizičkog vaspitanja. Takmičenje će se održati po školskim i dvorištima vrtića, ili tamo gde to odluče prosvetne, opštinske i gradske službe. Očekuje se učešće oko 450 hiljada dece i mladih. Preliminarni rezultat saopštiće ministarka Đukić Dejanović u Novostima dana Radio Beograda 1, oko 15.25 sati.

Inače, deca u vrtiću još od jaslica realizuju programe fizičkog vaspitanja, počevši od ranog jutarnjeg telesnog vežbanja, preventivno korektivne gimnastike, pa do raznih vrsta sportova, naglašava direktorka PU “Leptirić” Mila Mitrović Lončar i dodaje:

“Cilj je jačanje i očuvanje zdravlja, pravilan fizički razvoj, upućivanje dece na zdrave stilove života i bavljenje nekom fizičkom aktivnošću od najranijeg uzrasta, postavljanje temelja kulture bavljenja sportom i brige o svom telu.

Svakodnevno saradnik za fizicko vaspitanje uključuje svu decu iz vrtića, a neretko organizovano vodi decu u šetnju i na zatvoreni bazen.

Podsećamo, da su naši predškolci u aprilu mesecu ove godine osvojili prvo mesto na Olimpijadi u Koceljevi, gde su učestvovali predškolci iz kolubarsko – mačvanskog okruga i da ce naša ustanova u aprilu mesecu iduće godine zbog te pobede biti domaćin VI Olimpijade za decu.

Popularisanje bavljenja nekim od sportova i nekom fizičkom aktivnošću svakako i roditelji podržavaju što je jako važno, imajući u vidu da se deca iz vrtića dodatno bave sportom pohađajuci školice košarke, fudbala, plivanja, karatea … što sve zajedno daje odlične rezultate.”

Related posts

Leave a Comment