ZA BEZBRIŽNU ZIMU IZBEGLIH I RASELJENIH LICA

                Predstavnici opštine Lajkovac, zamenik predsednika opštine Lajkovac Obrad Milutinović i Živorad Šušnjarević- poverenik za izbeglice, prisustvovali su u Palati Srbija na Novom Beogradu u četvrtak 24. avgusta, zajedno sa predstavnicima drugih lokalnih samouprava u Srbiji, svečanom uručenju ugovora o dodeli pomoći u ogrevnom drvetu izbeglim i raseljenim licima od strane Komesarijata za izbeglice Republike Srbije.

               

Opština Lajkovac je, shodno ovoj Odluci, dobila 245.000,00 dinara za pomoć sedam porodica izbeglih i interno raseljenih lica koji imaju boravište na teritoriji opštine, što će im značajno pomoći da mirno i bezbrižno dočekaju predstojeću zimu.           

            Komesarka za izbeglice i migracije Republike  Srbije Nataša Stanisavljević  je tom prilikom rekla da se na osnovu Odluke Komesarijata jedinicama lokalne samouprave dodeljuje oko 59.990.000,00 miliona dinara iz budžeta Republike Srbije za oko 70 lokalnih samouprava odnosno za 1.714 porodica, te da je za svaku od tih porodica obezbeđeno po 35.000 dinara pomoći.

           Realizacija ove pomoći očekuje se u narednih šest meseci, do kraja januara 2024. godine, a Komesarijat će i dalje nastaviti da pomaže jedinice lokalne samouprave kroz raspisivanje javnih poziva, a već od septembra očekuju se novi javni pozivi.

Related posts

Leave a Comment