ODLIČNO ŠESTOMESEČNO IZVRŠENJE OPŠTINSKOG BUDŽETA

Danas je održana 56. sednica Opštinskog veća sa 14 tačaka dnevnog reda, koje su većinom predstavljale verifikaciju već donetih odluka.

U izjavi za medije posle sednice predsednik opštine Andrija Živković izdvojio je Izveštaj o šestomesečnom izvršenju budžeta:

          

„Ono što je najbitnije i u interesu je građana jeste Izveštaj o izvršenju budžeta opštine Lajkovac za prvih šest meseci: od januara do juna tekuće godine. Čuli ste od izvestioca da su planirani prihodi ostvareni na nivou od 51%, što je isti procenat kao prošle godine. Posebno raduje što su rashodi za proteklih šest meseci tj. ulaganje u infrastrukturu i ostale radove u Lajkovcu, procentualno daleko veći nego proteklih godina i iznose oko 40%. Činjenica je da će u drugom delu godine izvršenja budžeta biti daleko veće i nadam se da će premašiti cifru od 80%, tako da imamo realne osnove da se nadamo da ćemo 2023. završiti sa većim procentima izvršenja budžeta u odnosu na ranije godine. Sve će to zavisiti i od brzine raspisivanja nabavki i od vremenskih uslova na jesen, kako će se ti radovi odvijati, da li će se prenositi u narednu godinu, a samim tim prenositi i novac iz 2023.godine. Dakle, mislim da će ova godina po pitanju izvršenja budžeta biti daleko bolja.“

Predsednik Živković je prokomentarisao i projekciju budžeta za narednu godinu, po kojoj će opštinska kasa biti neznatno punija na osnovu povećanja poreza na zarade, zbog povećanja plata u javnom sektoru, pa se možemo nadati solidnom budžetu i za 2024.godinu, a sigurno neće biti manji nego što je tekući.

Nekoliko tačaka se odnosilo na oblast sporta: na kvartalne izveštaje sportskih organizacija (usvajanje izveštaja za drugi kvartal), usvajanje izveštaja PSD Ćira za program „Uzjaši točak 2023“, novog godišnjeg programa za 2023. FK Pepeljevac i novog programa Sportskog saveza opštine Lajkovac pod nazivom „Seoske igre Sportskog saveza Srbije“.

Related posts

Leave a Comment