U USPEŠNOM STARTU SEOSKIH IGARA POBEDNIK JABUČJE

Prve Seoske igre Sportskog saveza Srbije, u organizaciji Sportskog saveza opštine Lajkovac održane su u Jabučju, a sa osvojenih 40 bodova u 11 sportskih disciplina pobednik je ekipa domaćina.

Drugo mesto osvojila je ekipa Rupribreze, sa 37 bodova.

Treće mesto osvojila je ekipa Ćelija, sa 22 boda.  

Bez pehara je ostala ekipa Lajkovca, sa osvojenih 20 bodova.

Ovo je 5. sezona Seoskih igara u kojoj učestvuje 40 opština, u kojoj se po prvi put pridružila i opština Lajkovac.  Ovogodišnja 5. sezona Seoskih igara je počela 22. aprila i traje do prvog vikenda septembra kada je regionalno finale.

Pobednik Republičkog finala Seoskih igara dobija izgradnju terena.

U ime organizatora, predsednik SSOL Marko Mirković kaže, da su veliki odziv takmičara i gledalaca razlog je da SSOL bude prezadovoljan manifestacijom.

“Takmičari su se nadmetati u 11 disciplina, od kojih su neke neopravdano zaboravljene. Vraćanje sportskog duha, zdravog rivaliteta i očuvanja tradicije bio je glavni zadatak svih učesnika, podsetio je Mirković.

Selo Jabučje i Sportski centar “Car” bili su sjajni domaćini takmičarskim ekipama, a SSOL se i ovoga puta pokazao kao odličan organizator.

U takmičenju su učestvovale četiri ekipe, sa oko 80 takmičara.

Organizacija je bila odlična, sve propozicije ispoštovane, a sve je proteklo u sjajnoj atmosferu, u fer takmičenju i lepom druženju.

Svi su prepuni lepih utisaka i očekuju da naredne godine takmičenje bude još masovnije.

Seoske Igre su festival tradicije, promocija pravih vrednosti i fer pleja u 11 disciplina, od fudbala i odbojke do bacanja kamena s ramena, obaranja ruku i trke u džakovima.

Manifestacije će zasigurno bitno doptineti omasovljenju sporta, razvoju rekreativnog sporta i ženskog sporta, a prvenstveno oživljavanju društvenog i sportskog života u selima. 

Seoske igre su u svakom slučaju jedna lepa novina u opštini Lajkovac.

Related posts

Leave a Comment