ZA “DANE LAJKOVCA” KONCERTI, KNJIŽEVNE VEČERI, DEČIJI DAN…

Manifestacija “Dani Lajkovca” tradicionalno je započeta “Ribolovačkim kotlićem” u organizaciji Opštinske organizacije sportskih ribolovaca “Šaran”, uz podršku Turističke organizacije i Kulturnog centra.

Turistička organizacija opštine Lajkovac će 23. jula biti domaćin i „Kolubarskog kotlića“ i „Dana vodenica“ na reci Kolubari, kod Jolića vodenice. 

Kulturni centar „Hadži Ruvim“ organizovao je već prvu izložbu dečjih radova Predškolske ustanove „Leptirić“, koncert formacija Plesnog studija IN, dok će se 21. jula od 19.30 predstaviti njihovi solisti.

Gradska biblioteka Lajkovac 18. jula od 19 časova na platou kod fontane organizuje književno veče Marice Popović.

Dva dana kasnije, 20. jula od 19 časova u Gradskoj kući biće predstavljen zavičajni pisac Sonja Milovanović.

Na istom mestu 26. jula od 19 časova gost će biti Maja Volk (predavanje, promocija, koncert).

Kao i ranijih godina Gradska biblioteka Lajkovac od 11. do 28. jula realizuje Radionicu kaligrafije, sa završnom izložbom 28. jula od 17 časova u prostorijama biblioteke.

Od 17. do 28. jula, radnim danima od 7-19 časova, je akcija „Knjiga za knjigu“.

Planinarsko-smučarsko društvo „Ćira“ Lajkovac, u saradnji sa Turističkom organizacijom i Kulturnim centrom, 25. jula će na Gradskom trgu postaviti izložbu fotografija kojom će predstaviti svoje brojne aktivnosti.

Dva dana kasnije Kulturni centar „Hadži Ruvim“ od 19 časova, u Gradskoj kući, organizuje izložbu i reviju savremenog kostima Milinke i Mile Ignjatović, uz koncert magistra violine Nikole Stankovića.

Pozorišna predstava „Iseljenici“ biće odigrana 28. jula od 19 časova u velikoj sali Kulturnog centra . Iste večeri od 21 sat u dečijem parkiću ispred opštine biće održan koncert grupe „Lock and Rock“.

Na Gradskom trgu 29. jula od 18 časova je uvek popularni Dečji dan, na kojem najmlađe očekuju pozorišna predstava, nastupi folklornog ansambla, plesnih i baletskih grupa, mađioničari, klovnovi, žongleri, animatori itd.

Ognjena Marija je slava Lajkovca, kada će od 8 časova u crkvi Svetog  Dimitrija u biti održana arhijerejska liturgija, rezanje slavskog kolača i litija.

Te večeri, 30. jula, završnica je manifestacije Dani Lajkovca. Na Gradskom trgu od 20 časova je koncert grupe „Lusteri“, od 21.30 nastupa pevač narodne muzike Peđa Jovanović.

Related posts

Leave a Comment