VIDOVDANSKI PRIJEM ZA NAJBOLJE UČENIKE

U Gradskoj kući organizovan je tradicionalni Vidovdanski prijem i dodela nagrada za najuspešnije lajkovačke učenike, odnosno za đake generacije, “vukovce” i učenike koji su osvojili nagrade na republičkim takmičenjima.

Ove godine Opština je nagradila osam učenika. Laptopom i knjigom nagrađeni su: Nikola Simić, đak generacije OŠ„Mile Dubljević“ i Lana Ivanović, učenica generacije OŠ „Dimitrije Tucović“. Nosioci Vukove diplome nagrađeni su tabletima, odnosno knjigama iz odgovarajućih edicija. To su: Jelena Bajić i David Trifunović iz škole „Dimitrije Tucović“ i Andrea Vujičić iz škole „Mile Dubljević“. Za neko od prva tri mesta na republičkim takmičenjima knjigama su nagrađeni: Sofija Ćatić za prvo i Ognjen Ivanović za drugo mesto iz tradicionalnog pevanja, kao i Teodora Bajić, za treće mesto iz fizike. Sva tri učenika su iz Osnovne škole „Dimitrije Tucović“Jabučje.

U prijatnoj atmosferi sa učenicima je razgovarao i nagrade im uručio Obrad Milutinović, zamenik predsednika opštine Lajkovac:

„U ime opštine Lajkovac i svoje lično ime čestitam nagrađenim osnovcima na uspesima koje su ostvarili u prethodnih osam godina svojim radom i trudom u oblasti obrazovanja. Takođe, veliku pažnju zaslužuje i uspeh roditelja, jer su oni kanalisali decu: u kom pravcu i kako da idu ka svom cilju. Čestitao bih i predmetnim nastavnicima, koji su na adekvatan način dali deo sebe i pružili učenicima najbolja saznanja, odnosno metode kako da steknu i usvoje odgovarajuće znanje. Učenicima, roditeljima i nastavnicima želim da nastave sa uspehom koji su do sada pokazali, da im srednja škola bude što lakša i da dokažu da su najbolji među najboljima. Ovo je samo mali znak pažnje za najbolje među najboljima, a lokalna samouprava planira da, tradicionalno, 1. septembra podeli besplatne udžbenike i školski pribor za učenike prvog razreda osnovnih škola.

Ono što je u ovom trenutku važno jeste da nemamo đaka generacije Srednje škole „17.septembar“ iz Lajkovca, jer u završnim razredima nema učenika sa svim peticama tokom školovanja. Pravilnik o nagrađivanju kaže da to mora biti nosilac Vukove diplome, a s obzirom da nema takvog učenika ove godine, onda i ne dodeljujemo nagradu.”

Nikola Simić učenik OŠ „Mile Dubljević“ u Lajkovcu je rekao: “Proglašen sam za Đaka generacije što meni jako puno znači, prosto zato što znam da sav trud koji sam uložio u prethodnih osam godina nije bio uzaludan već se isplatio. Planiram da upišem IT u Beogradu jer je to nešto čime želim da se bavim u daljem životu. Takođe lap-top koji sam dobio značiće mi dosta u daljem radu. Inače treniram, družim se sa drugarima kad god to mogu, nađem vremena za sve jer sam dobro organizovan. Učestvovao sam u dosta takmičenja iz srpskog, matematike, fizike, hemije i biologije i ostvario dobre rezultate na svim takmičenjima do sada.”

Lana Ivanović učenica OŠ „Dimitrije Tucović“: “I ja sam danas proglašena za Đaka generacije, a planiram da upišem Medicinsku školu u Valjevu. To što sam Đak generacije za mene znači da sam ostvarila svoj cilj tj. da nisam odustala od njega i pored toga što je bilo teško ali učila sam marljivo i na kraju se kao što vidite sve isplatilo. Živela sam potpuno tipičan život kao i moji vršnjaci, išla u Muzičku školu, treniram i lično mislim da je ipak za uspeh najbitnija dobra organizacija, a ja sam je imala. Našu generaciju je zadesila pandemija Korona virusa baš kada smo krenuli u peti razred, a to je ipak nešto novo što nas je ipak malo otežalo i omelo u radu, ali sada je sve iza nas i što je najvažnije uspeh nije izostao što se sada potvrdilo.”

Teodora Bajić: “Dolazim iz OŠ „Dimitrije Tucović“ iz Jabučja. Dobitnik sam nagrade za osvojeno treće mesto na takmičenju iz fizike, čime sam ponovila prošlogodišnji uspeh. Takođe sam osvojila treće mesto na Okružnom takmičenju iz matematike, a učestvovala sam i na takmičenju iz hemije gde nisam osvojila nagradu. Pošto sam sedmi razred, planiram da upišem matematičku gimnaziju u Valjevu, jer volim fiziku, matematiku i hemiju, te nauke su mi prosto zanimljive. Dosta sam pomagala drugarima iz odeljenja kada je u pitanju fizika a trebalo im je znanje da poprave ocenu, uvek sam im se našla da pomognem. Zahvalila bih se nastavnicima koji su mi pomagali oko takmičenja, izdvajali svoje vreme za mene jer sam dolazila i tokom raspusta i vežbala sa njima, što je za svaku pohvalu i oni su delom zaslužni za moj uspeh.”

Related posts

Leave a Comment