PRVA AKCIJA LETNJE KAMPANJE U LAJKOVCU

U okviru Letnje kampanje, u Lajkovcu će na Vidovdan biti organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Biće to prva akcija u okviru Letnje kampanje u centru Lajkovca, dve akcije u organizaciji Crvenog krsta Lajkovac realizovane su uspešno ovog meseca među rudarima Tamnave, a svi koji to žele, krv će moći da daju u sredu 28. juna na platou Pošte, od 9 do 15 časova.

Letnja kampanja, koju 19. godinu organizuju Institut za transfuziju krvi Srbije i Crveni krst Srbije, počela je 5. juna, i trajaće do 24. septembra. Čast da akcijama dobrovoljnog davanja krvi svečano otvore ovogodišnju kampanju imali su Požarevac, Smederevo i Novi Beograd. Tokom ovog perioda, više od 40 gradova i opština u Beogradu i Srbiji na više od 350 akcija nadmetaće se za prestižnu titulu „Šampion solidarnosti”, a u ulozi favorita među njima je i Lajkovac.

„Kontinuirano prikupljanje dovoljnih količina krvi, minimalno 300 jedinica svakog dana, u letnjem periodu je izuzetno težak zadatak i jedino zajedničkim snagama možemo uspešno da odgovorimo na ovaj izazov. Vaš dar je od neprocenjive vrednosti”, istaknuto iz Instituta za transfuziju krvi Srbije, u najavi  Letnje kampanje.

Related posts

Leave a Comment