LEPTIRIĆI IDU NA 8. DI FEST

U petak 23. juna održaće se osmi po redu Di fest, po drugi put u Valjevu, na letnjoj sceni na Kolubari, gde se inače održavaju Tešnjarske večeri.

Učesnik predstojećeg dečijeg festivalu u Valjevu će i ovoga puta biti PU “Leptirić”, potvrdila je direktorka ustanove Mila Mitrović Lončar: 

“Na osmom po redu Di festu u Valjevu učestvovaće tri pripremno predškolske grupe PU “Leptirić”, koje  su nastupile prethodnog vikenda na završnoj priredbi predškolaca u Lajkovcu.

Grupa koju su vodile vaspitačice Dragana Marić i Jelena Tomić sa tačkom ”Veliki smo, veliki”, potom vaspitačice Jasmina Petrović i Milica Marković i njihova grupa sa tačkom ”Svemirski putnik” i grupa vaspitačica Mire Todorović i Mire Jović sa tačkom “Let”s twist again”.

Učešče na Di festu je očekivano velika radost za mališane.

“Leptirić” je učestvovao svake godine na ovom festivalu, koji se prvobitno održavao šest godina na  Divčibarama, kao i prošle godine u Valjevu, kada je festival bio revijalnog karaktera.

Inače, festival je ovoga puta takmičarskog karaktera.

Di fest se država na letnjoj sceni u Tešnjaru, a u slučaju lošeg vremena, po najavi organizatora, održaće se u Domu kulture u Valjevu.”

Nakon što je šest godina Di fest organizovan na Divčibarama, Udruženje TIMS koje se i ovoga puta predstavlja sa programom namenjenim najmlađima je, nakon što je pandemija poremetila i dinamiku održavanja ovog festivala, od prošle godine odlučilo da promeni lokaciju i da ovaj dečiji festival bude u Tešnjaru, na letnjoj sceni na Kolubari.

Di fest je predviđen za kraj školske godine, vikend kada počinje raspust.

8. Di fest, po drugi put u Valjevu, održava se na letnjoj sceni na Kolubari, gde se inače održavaju Tešnjarske večeri.

Pored dece iz Lajkovca nastupiće na festivalu i deca iz susednih opština i naravno Valjeva.

Na Di festu će pored “Leptirića” iz Lajkovca učestvovati i ovoga puta i balerine Baletskog studija „IN“, koje nastupaju prve od 16:30 ćasova, dok mališani iz “Leptirića” nastupaju u završnici festivala od 18:30 časova, u grupi formacija sa najvećim brojem plesača.

Related posts

Leave a Comment