ZA KRAJ SEZONE FUDBALSKA FEŠTA NA STADIONU ŽELEZNIČARA

Pravom fudbalskom feštom na stadionu Železničara spuštena je zavesa na prvenstvo Kolubarsko-mačvanske zone.

U poslednjem kolu Železničar je dočekao šampionski tim i budućeg srpskoligaša Vrelo Sport, u utakmici koja nije imala rezultatski značaj.

Pre početka meča na travnati tepih istrčala je budućnost Železničara – polaznici Omladinske škole fudbala i usledila je bakljada u plavo-beloj boji. Stotinak polaznika Škole fudbala, na centru terena u špaliru je dočekalo i pozdravilo fudbalere oba tima, što je izazvalo nepodeljene simpatije fudbalera i gledalaca.

“Kompletna Omladinska škola, dečaci uzrasta od 7 do 16 godina su danas pozdravili svoje prvotimce i nove šampione. Želja nam je bila da Lajkovčanima pokažemo da iz dana u dan rastemo, da našim prvotimcima pružimo podršku i da pozdravimo nove šampione”, rekao je zadovoljno direktor i koordinator obnovljene Omladinske škole FK Železničar“ Miloš Rakić.

Na taj način je simbolično obeležena stabilizacija najznačajnijeg fudbalskog kluba u Lajkovcu i dobra sezona u kojoj je „dizelka“ zauzela četvrto mesto. Posle nekoliko loših sezona, u kojoj se Železničar borio čak za opstanak u zonskom rangu, nova uprava je od prošlog leta uspela da finansijski stabilizuje klub, u prvi tim vrati većinu fudbalera poniklih u Lajkovcu, obnovi Školu fudbala u kojoj je trenutno 110 mališana i već u ovom prvenstvu zauzme četvrto mesto. U narednom prvenstvu očekuje se nastavak „renesanse“ Železničara.

U sjajnoj fudbalskoj atmosferi, pred skoro 500 gledalaca, na samom početku meča viđena su dva gola. Gosti su poveli već u sedmom minutu, preko Radojičića. Odličnim golom Dragana Tomića „dizelka“ je izjednačila pet minuta kasnije.

Radojičić je bio i strelac pobedonosnog gola za Vrelo Sport u 75. minutu. Bilo je po još par dobrih šansi na obe strane, a prvak Kolubarsko-mačvanske zone bio je za nijansu bolji u ovom meču.

Zadrugar  je u Belanovici poražen od Kačera sa 2:0, utakmica je završena na sličan način kao prethodne. Kao što je već poznato, zeleno-beli su posle 10 sezona izgubili status zonaša i igraće u Okružnoj ligi Kolubara.

Ostali rezultati 26. kola: Borac – Ribnica 2:2, Mladost – Osečina 3:2, Radnički Klupci – Jedinstvo Vladimirci 2:4, Divci – Cer 4:3. Slobodan je bio valjevski Radnički.

Prvak je Vrelo Sport sa 58 bodova, čak 20 bodova više od drugoplasiranog Borca iz Lešnice i ekipe OFK Divci. Železničar je prvenstvo završio na četvrtom mestu sa 37 bodova.

Podsećamo da je opština Lajkovac u prvenstvu Kolubarsko-mačvanske zone 2022/2023. imala čak tri predstavnika, a naredne sezone u ovom rangu igraće samo Železničar. Posle sjajnog nastupa u jesenjem delu, Strmovo se na polusezoni povuklo iz takmičenja, zbog finansijskih problema. U prolećnom delu u slične probleme zapao je i Zadrugar, osipao se igrački kadar tako da je zabeležio nagli pad i ispao u okružnu ligu.

Related posts

Leave a Comment