UZELAC U SASTAVU SENIORSKE REPREZENTACIJE ZA PRVI TURNIR LIGE NACIJA

Đovani Gvideti, novi selektor ženske seniorske reprezentacije Srbije, saopštio je spisak igračica koje će igrati tokom prve sedmice V Lige nacija 2023. u Antaliji. Na spisku je i Aleksandra Uzelac, zvanično još uvek odbojkašica lajkovačkog Železničara.

Podsećamo da je na pripremama i Lajkovčanka Stefana Pakić, koja je takođe prošla sve nacionalne selekcije. Iako je u timu lajkovačkog superligaša više juniorskih reprezentativki, nastup Aleksandre Uzelac u Ligi nacija je do sada najveća satisfakcija za Železničar, u kojem je najperspektivnija srpska odbojkašica provela tri godine i stekla punu afirmaciju.

Seniorke Srbije će u Tursku otputovati u ponedeljak, 29. maja ujutro letom preko Istanbula. Srbija će u Antaliji od 30. maja do 4. juna igrati protiv SAD, Turske, Poljske i Kanade,  na turniru će još igrati Italija, Tajland i Koreja. Srbija, aktuelni svetski prvak i bronzana iz Lige nacije 2022. godine, do 2. jula će odigrati još dva turnira: u Braziliji i Suvonu. Finalni turnir, na koji će se plasirati osam reprezentacija, održava se od 12. do 16. jula u američkom gradu Arlingtonu (Teksas).

Na spisku su:

TEHNIČARI: BOJANA DRČA (LENJINGRADKA, SANKT PETERBURG) I SLAĐANA MIRKOVIĆ (ALBA BLAŽ, RUMUNIJA).

KOREKTORI: ANA BJELICA (TARGOVIŠTE, RUMUNIJA) I TARA TAUBNER (CRVENA ZVEZDA).

LIBERA: TEODORA PUŠIĆ (RAPID BUKUREŠT, RUMUNIJA) I ALEKSANDRA JEGDIĆ (POTSDAM, NEMAČKA).

BLOKERI: MINA POPOVIĆ (GALATASARAJ ISTANBUL, TURSKA), MAJA ALEKSIĆ (VALEFOLJA, ITALIJA) I HENA KURTAGIĆ (TENT, OBRENOVAC).

PRIMAČI: BJANKA BUŠA (PTT ANKARA, TURSKA), SARA LOZO (SAITAMA, JAPAN), BOJANA MILENKOVIĆ (ALBA BLAŽ, RUMUNIJA), KATARINA LAZOVIĆ (ČUKUROVA ADANA, TURSKA) I ALEKSANDRA UZELAC (ŽELEZNIČAR, LAJKOVAC).

Sa ekipom će u Antaliju otputovati i Jovana Cvetković, primač, s obzirom na lakšu povredu Sare Lozo.

U stručnom štabu seniorki Srbije, pored prvog trenera Gvidetija su i Saim Pakan, Ahmetdžan Eršimšek, Jelena Blagojević i Nikola Milosavljević, pomoćnici, Vladimir Banković, kondicioni trener, Bojan Strupar i Fatih Jagdži, statističari, Miloš Knežević i Antonio Tome del Olmo, fizioterapeuti i Dimitrije Pušić, tim menadžer.

Izvor i foto: Odbojkaški savez Srbije

Related posts

Leave a Comment