LAJKOVAČKE BALERINE BRILJIRALE NA FESTIVALU U UŽICU

Lajkovačke balerine imale su još jedan u nizu uspešnih festivalskih dana, ovoga puta učestvovale su na tokom vikenda održaniom 8. Međunarodnom dečijem baletskiom festivalu Užice 2023.

Bile su uspešno deo jedne prave čarolije u kojoj je učestvovlo 450 dece, 16 studija i škola, 3 internacionalne škole iz Egipta, Indonezije i Crne gore. Pune sale gledališta u Narodnom pozorištu u Užicu bile su za sva tri koncerta festivalskog dana, a Užice je bilo centar sveta umetničke igre za decu i omadinu.

Rukovodilac Baletskog studija IN Lajkovac, koreograf baleta Nataša Ninković je prezadovoljna nastupom lajkovačkih ballerina na festivalu u Užicu, a nakon spuštanja zavese posle trećeg koncerta je za portal lajkovacnadlanu.rs rekla: “Pred punom salom Narodnog pozorišta u Užicu predstavilo se 14 balerina Baletskog studia IN iz Lajkovca. Predstavili smo se sa grupnom koreografijom “Tajna” gde su igrale devojčice uzrasta 9 i 10 godina i solisti Nina Ninković, Sara Mijailović, Lena Milosavljević, Đurđina Radojević, Nađa Brkić, Sofija Ivanović, Marina Jeremić, Milica Spasić i Viktorija Marković.

Festival u Užicu je bio pravi doživljaj za sve ljubitelje igre, plesa, druženja i divne atmosfere ispunjene ljubavlju i dečijim osmesima. Međunarodni dečiji baletski festival u Narodnom pozorištu u Užicu okupio je  decu i mlade iz cele Srbije, Crne Gore, Egipta i Indonezije, tako da je spektakl bio zagarantovan, kao i dobro raspoloženje.”

Organizator festivala bio je Baletski studio “Maga Magazinović” Beograd, uz podršku grada Užica.

Related posts

Leave a Comment