IZRAZI SAUČEŠĆA I MOLITVENA PODRŠKA VLADIKE VALJEVSKOG ISIHIJA PORODICAMA STRADALIH U BEOGRADSKOJ OŠ “VLADISLAV RIBNIKAR”

Njegovo Preosveštenstvo Episkop valjevski G. Isihije služiće danas sa početkom u 12 časova, u Hramu Vaskrsenja Hristovog u Valjevu pomen stradalim učenicima i čuvaru Osnovne škole “Vladislav Ribnikar”.

“Kao duhovni otac i molitveni predvodnik služitelja oltara Božjeg i vernog naroda Eparhije valjevske, iskreno saosećamo sa braćom i sestrama, koji su izgubili članove porodica u, na našim prostorima, nezapamćenoj tragediji koja se dogodila u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“. Usrdno se molimo da Vaskrsli Gospod duše stradalih nastani u Carstvu u kome nema bola i uzdisaja, povređenima podari isceljenje, a unesrećenim porodicama utehu i snagu da uspomenu na bližnje čuvaju kao svetinju.

Prvog dana nacionalne žalosti, u petak 5. maja 2023., sa početkom u 12 časova, u Hramu Vaskrsenja Hristovog u Valjevu služićemo pomen stradalim učenicima i čuvaru škole. Kako je reč o tragediji koja nas je sve duboko potresla, pozivamo verni narod u bogomčuvanoj Eparhiji valjevskoj da dođe u Saborni hram i zajedno sa nama prinese molitve za nevino postradale, kao i da se zločin nalik ovome nikada nigde ne ponovi.”

Related posts

Leave a Comment