TURISTIČKA ORGANIZACIJA NA USKRŠNJOJ RADIONICI U VRTIĆU

U susret Uskrsu, najradosnijem hrišćanskom prazniku, predstavnici Turističke organizacije opštine Lajkovac posetili su PU “Leptirić”, odnosno pripremno – predškolsku grupu vasptačica Mire Todorović i Mire Jović.

Tom prilikom mališanima su predstavljeni narodni običaji, tradicija i verovanja povodom obeležavanja Uskrsa.

Direktorka Turističke organizacije opštine Lajkovac Dušica Jovičić se u okviru njihove uskršnje radionice svojski potrudila da na mališanima što prijemčiviji način govori o običajima koje negujemo i čuvamo. Po svemu sudeći, među lajkovačkim predškolcima ima i ozbiljnoh potencijalnih promotera turističke ponude opštine Lajkovac:   

 “Veliko mi je zadovoljstvo što sam posetila decu iz pripremno – predškolske grupe u vreme kada se pripremamo za naš najradosniji hrišćanski praznik i što sam uzela učešće u uskršnjoj radionici govoreći o tradiciji i običajima koje negujemo i čuvamo, kada je reč o ovom prazniku. Posebno mi je drago što je reč o deci koja su inače učesnici u realizaciji jednog projekta koji nosi naziv “Lajkovac u srcu”. Iskreno se nadam da su usvojili osnovne činjenice kada je reč o Lajkovcu i njegovim znamenitostima.

Na tu temu zajedno sa svojim vaspitačima odradili su vrlo impresivan promotivni turistički materijal, pa su razne ideje predstavili kroz turistički vodič kroz Lajkovac, razglednice, magnete i suvenire.

Deci su predstavljeni turistički potencijali opštine, sve one turističke vrednosti koje se mogu posetiti i obići i u kojima mogu u slobodno vreme uživati. Sve aktivnosti su usmerene ka tome da se na što reprezentativniji način predstavi turistička ponuda naše opštine.”

Related posts

Leave a Comment