ŽELEZNIČAR OSVOJIO BOD U PETKOVICI

U 16. kolu Kolubarsko-mačvanske zone FK Železničar je danas remizirao odigravši 1:1 protiv Cera u Petkovici. Možemo konstatovati da je Železničar nastavio uspešnu prolećnu seriju jer u tri kola ima dve pobede i remi.

Po terenu nakvašenom vodom i prekrivenom barama, po kojem je teško bilo kontrolisati loptu, fudbaleri oba tima su se dosta trudili i odigrali korektnu utakmicu. Železničar je poveo već u 17. minutu fantastičnim pogotkom Riste Ristovića iz slobodnog udarca sa tridesetak metara, iskosa sa leve strane.

Svi su očekivali centaršut, golman domaćih pokazao je dvojici saigrača da nema potrebe da stanu u živi zid, on se postavio na suprotnu stranu gola i svoj desni deo mreže ostavio nebranjen. To je lucidno iskoristio Ristović i opalio po lopti iz sve snage u taj deo gola, lopta se od prečke odbila u mrežu, a golman Ristić je bio nemoćan.

Imao je Železničar u tom delu utakmice veći posed i nekih desetak minuta je kružio oko gola domaćih, ali nije stvorio ozbiljniju šansu. Inače, dizelka je igrala dosta otvoreno na ovom meču. Cer je izjednačio pred kraj poluvremena, preciznije u 40. minutu, uz malo sreće. Igrač domaćeg tima iz auta je loptu bacio duboko u kazneni prostor Železničara, do nje su glavama pokušali da dođu odrambeni igrač Lajkovčana i napadač Cera, odbila se do Jovičića koji je „iz prve“ više želeo da ubaci loptu u peterac nego da šutira, ali je lobovao golmana Simića.

U drugom poluvremenu ekipe su smenjivale u pritiscima, bilo je nekoliko oštrih startova na obe strane, u čemu su prednjačili domaći fudbaleri pa je trener Anđić zbog povreda bio primoran da pravi izmene u timu. U 81. minutu domaćima je poništen gol zbog očiglednog ofsajda. Fudbaleri Železničara su u završnici meča dobili tri žuta kartona, ukupno pet, a Cer četiri.

Danas je u Vladimircima Jedinstvo pobedilo Mladost iz Prnjavora sa 3:1. Ostale utakmice se igraju sutra, a lajkovački Zadrugar je slobodan u ovom kolu.

Železničar je trenutno treći sa 24 boda, jednim manje od Kačera, dok će Zadrugar ostati na 16 bodova. Mogao bi da ga prestigne Radnički Klupci koji ima 15 bodova, a sutra gostuje u Lešnici.

Related posts

Leave a Comment