SEĆANJE NA VESNU VUJIČIĆ I NJENE ČAROLIJE  

Kolektiv lajkovačke biblioteke organizovao je danas u Gradskoj kući, u znak sećanja na prerano preminulu koleginicu Vesnu Vujičić, knjižničara i tvorca Dečijeg odeljenja lajkovačke biblioteke, program  – maskenbal pod nazivom “Vesnine čarolije”.

Prikazan je sedmominutni film, koji je svojevrsno svedočanstvo o Vesninom zalaganju u kolektivu biblioteke, dokumentovano obiljem fotografija nastalih tokom dugogodišnjeg rada.

U ime Gradske biblioteke, prisutne je sa puno emocija pozdravila Biljana Bogdanović, naglasivši da će ubuduće 31. mart, koji je dan Vesninog rođenja, biti dan sećanja na nju.

Najmađi osnovci su u Gradsku kuću došli kostimirani u omiljene dečije književne junake, najpoznatijih bajki i priča.

Kreativnost njihovih kostima bila je izražena, kao i trud koji su za pripremu maskenbala uložili.

Snežana Joksimović je u ime Dečijeg odeljenja sa decom kroz interaktivan odnos na binu izvela jednog po jednog kostimiranog mališana, kroz asocijativan razgovor i nagoveštaj o kom junaku priči ili bajci se radi.

U znak sećanja na Vesnine čarolije, na jednom postamentu su bili izloženi predmeti koji ilustruju njenu kreativnost i koji ukrašavaju prvenstveno prostoe Dečijeg odeljenja lajkovačke biblioteke.

U pratećem delu programa nastupao je mladi gitarista Todor Tabić.

Za učešće u memorijalnom revijalnom maskenbalu učiteljice lajkovačkih isnovaca dobile su od inicijatora i organizatora programa zahvalnice.

Sala Gradske kuće bila je prepuna, a pored kolektiva biblioteke i učesnika programa, prisustvovali su brojni roditelji dece koja su nastupali i Vesnini prijatelji.

Deca su po izlasku iz sale ispred Gradske kuće, u znak sećanja na Vesnu i njene čarolije pustila raznobojne balone u vazduh.  

Related posts

Leave a Comment